Hladne juhe pravo su osvježenje

Hranjive, ukusne i brzo se pripremaju

Hladne juhe pravo su osvježenje

Gazpacho

Image



Sastojci:
3 rajčice
1 krastavac
1 paprika
1 luk
2 režnja češnjaka
0,5 dcl maslinova ulja
sok od 1/2 limuna
1 žlica balzamičnog octa
5-6 listova svježeg bosiljka
sol
papar

Priprema:
Gazpacho se može pripremiti sa i bez guljenja rajčice. Želite li rajčici odstraniti kožu, u sredini s donje strane zarežite je u obliku slova X i stavite je na 1-2 minute u vrelu vodu, a zatim 1-2 minute u ledenu vodu, kako biste je mogli lako oguliti. Ili jednostavno radite s neoguljenom rajčicom tako da je narežete na komade i izmiksate.U svakom slučaju, jednu rajčicu odvojite. Kad je obradite i usitnite, dodajte joj maslinovo ulje, limunov sok i balzamični ocat te sve dobro izmiksajte.Preostale rajčice, papriku i krastavce narežite na male komade, a češnjak sitno nasjeckajte. Sve sastojke stavite u dublju zdjelu, pa posolite, popaprite i izmiješajte. Pustite da malo odstoji.U ovu mješavinu dodajte prethodno izmiksanu smjesu od rajčice. Sve dobro izmiješajte. Odvojite 2/3 smjese i prebacite je u mikser, dodajte bosiljak i izmiksajte u kremastu tekućinu. Dodajte je ostatku nasjeckanog povrća i sve dobro promiješajte. Gazpacho se treba rashladiti u hladnjaku barem pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/5