Gastro
Gastro

Hladna plata normativ: Koje su vam količine hrane potrebne za hladnu platu?

Hladna plata normativ: Koje su vam količine hrane potrebne za hladnu platu?
Ako ste se već našli u situaciji da pretražujete 'hladna plata normativ', u nastavku doznajte kako na jednostavan način pripremiti ukusnu platu

Normativ je unaprijed utvrđena vrsta i količina namirnica potrebna za pripremanje određenog jela. Bilo da organizirate proslavu, okupljanje ili jednostavno želite počastiti prijatelje hladnom platom, važno je poznavati normativ. Ako ste se već našli u situaciji da pretražujete 'hladna plata normativ', vrlo vjerojatno bi vam dobro došla pomoć oko slaganja. Smjernice o tome koju količinu hrane i pića pripremiti za svoje goste bit će vam iznimno korisne prije početka. (FOTO: Pixabay) Hladna plata normativ – Koliko mi čega treba? Prilikom nabave namirnica upamtite da će povrće i voće guljenjem i rezanjem izgubiti oko 20% težine.  Za pripremu hladne plate slijedite sljedeće upute: 60-80 g narezaka i suhomesnatih proizvoda, 100-120 g sira (ako se poslužuje samostalno), 40 g sira (ako se kombinira sa narescima), 30-50 g kiselih krastavaca, maslina, paprika, 80 g lisnate salate, 150 g očišćenih rajčica, paprike, kupusa, krastavaca Hladna plata normativ – Kako započeti slaganje? Nakon što odaberete koliko vam plati treba te odredite količinu namirnica, krenite sa slaganjem narezanog pršuta, kulena, prešane šunke i maslina. Svježi sir kombinirajte s kiselim vrhnjem i stavite u zdjelicu, a tvrde sireve narežite na kockice ili tanje ploške. Na listove zelene salate možete staviti pripremljeni svježi sir i ajvar, te stavite na platu sa sirom, a uz plate možete poslužiti kruh. Plate je najbolje pripremiti neposredno prije posluživanja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx