Good Food na veganski način: Sedam jela zbog kojih ćete poželjeti (p)ostati vegan

Good Food veganski noviteti već prvim zalogajem pružaju pravi gastro užitak, zahvaljujući pomno izabranim namirnicama, koje su uvijek svježe, sezonske i lokalne

Good Food na veganski način: Sedam jela zbog kojih ćete poželjeti (p)ostati vegan

Veganstvo je postalo svojevrsni globalni fenomen, koji iz godine u godinu privlači sve veći broj strastvenih zagovornika ovog načina života, a posebno je zanimljiv podatak da je u posljednjih nekoliko godina broj vegana porastao za čak 600%. Veganska prehrana temelji se na biljnoj hrani i isključuje sve namirnice životinjskog podrijetla. Mnogo je razloga zašto se sve više ljudi okreće alternativnim pristupima, od kojih je najzastupljeniji - briga za vlastito zdravlje. Pravilno izbalansirana veganska prehrana zdrava je, nutritivno bogata te može osigurati brojne zdravstvene prednosti u prevenciji i liječenju mnogih bolesti.

Upravo zato, pažljivo osluškujući svjetske gastro trendove, omiljeni zagrebački street food lanac Good Food u svoju jesensko-zimsku ponudu uveo je nekoliko jela koja su potpuno veganska, zdrava i prije svega, vrlo ukusna.

Image


Već prvim zalogajem pruža se pravi gastro užitak zahvaljujući pomno izabranim namirnicama, koje su uvijek svježe, sezonske i lokalne. Za ljubitelje slasnog burgera, ali u isto vrijeme ljubitelje zdrave prehrane, tu je Good Food V is for Veggies burger, ujedno i dobitnik nagrade za najboljeg veganskog burgera u Hrvatskoj 2019.godine. Najbolji par svakom burgeru, pa tako i veganskom, slasni su i hrskavi krumpirići, a možete birati između običnih ili od batata.

Kako i poznata uzrečica kaže: “ono si što jedeš”, Fit & Fabulous salata tijelu pruža ugljikohidrate iz cjelovitih žitarica poput kvinoje falafel, ali i raznih vrsta povrća kao što su mrkva, špinat, mini rajčice te kukuruz.

ImageOmiljene Good Food tortilje pripremaju se na bezbroj načina, a do savršenstva je dovedena i Vegan tortilja s kojom jednostavno ne možete pogriješiti. Glavni sastojci, ove malo drugačije tortilje, su šampinjoni koji se već više od tisuću godina u azijskim zemljama koriste ne samo u prehrani, već i u liječenju, te marinirani tofu, predstavnik ugljikohidrata iz cjelovitih žitarica kao glavnom izvoru energije. Good Food Vege tortilja potpuna je s endivija salatom, špinatom te osvježavajućim homemade menta umakom.

ImageKao što se vjerojatno može naslutiti i po samom imenu, Green Mile poznata je vege verzija ukusnog Good Bowl-a s kvinojom te dodatcima avokada, mini rajčica, šipka, špinata, svježih krastavaca, feta sira i korijandera. Za one u žurbi, ali i dalje željne zdravog zalogaja tu je Vege sandwich pripremljen s finim koricama kruha sa sjemenkama.

ImageKao neizostavan zimski obrok, tople i hranjive Good Food juhe ugrijat će vaše tijelo iznutra te vas istovremeno očarati svojim finim mirisom i okusom, bilo da odaberete onu od batata, tikvice s brokulom, rajčice, mrkve s đumbirom ili buče.

ImageGood Food mnogima je asocijacija ne samo na dobru hranu, već i na dobru atmosferu, dobar ambijent i dobro utrošeno vrijeme u društvu prijatelja. Zato dobro otvorite oči i u Good Food jelovniku potražite jela označena zelenom bojom te s lakoćom pronađite svoj omiljeni Good Food vege obrok.

Foto: Sanja Jagatić