Franckova mljevena kava za domaćinstvo 100% Arabica stekla je mnoštvo poklonika već u prvoj godini nakon uspješnog lansiranja na tržište. Hrvatskim kavoljupcima koji vole istraživati bogatstvo aroma i okusa kave, Franck sada nudi novu poslasticu - aromatiziranu mljevenu kavu Franck 100% Arabicu s okusom lješnjaka i čokolade.
Novu članicu Franck obitelji kava predstavili su marketing menadžer Ivica Srakočić i direktorica razvoja Lada Gumhalter, dok je Franckov barista Josip Novačić pokazao četiri načina pripreme 100% Arabice s okusom lješnjaka i čokolade.
„Inovacije su strateško opredjeljenje Francka kao lidera na hrvatskom tržištu kave, a novom Franck 100% aromatiziranom kavom želimo dodatno potaknuti razvoj tržišta i raznovrsnost ponude jer vjerujemo da će to hrvatski potrošači prepoznati, vrednovati i nagraditi kao i do sada. Ujedno, radimo i na popularizaciji i podizanju svijesti o ritualima te različitim jednostavnim i brzim načinima kuhanja kave kod kuće koja kod nas možda nisu toliko uvriježena poput French press metode ili kafetijere koji, zbog specifičnosti filtriranja, daju savršeno aromatičnu šalicu kave“, istaknuo je marketing menadžer Francka Ivica Srakočić.
Franck 100% Arabica okus lješnjak-čokolada nastaje tako da se pomno odabrane arome lješnjaka i čokolade dodaju nakon prženja, a prije samog mljevenja kave. Jedinstvena kombinacija aroma osjeti se već pri samom otvaranju vakuumiranog pakiranja i idealna je za sve koji vole nešto slađu aromu, uz blaži i nježniji okus same kave.
„S obzirom da Franck 100% Arabicu i inače prirodno karakteriziraju blage čokoladne arome prožete lješnjakom i slatkim bademom, odlučili smo ih pojačati i stvoriti kavu desertnog mirisa i okusa. Mješavini najfinijih arabica dodali smo arome lješnjaka i čokolade i tako dobili jedinstvenu kavu koja donosi sasvim novi doživljaj. Riječ je o kavi laganog, baršunastog okusa s prirodnom slatkoćom, nježnim voćnim notama protkanim kakaovcem i orašastim voćem“, kazala je direktorica razvoja u Francku Lada Gumhalter.
Četiri načina pripreme kod kuće
Kao vodeći proizvođač na hrvatskom tržištu, Franck je posvećen razvoju kulture ispijanja kave, ritualima pripreme i istinskog uživanja u kavi. Franckova 100% Arabica, aromatizirana 100% Arabica s okusom lješnjaka i čokolade, kao i premium „single origin“ mljevene kave Guatemala i Costa Rica mogu se pripremati na nekoliko načina - u džezvi, kafetijeri, kao filter kava ili pomoću metode french pressa. Franckov profesionalni barista Josip Novačić okupljenima je predstavio sva četiri načina pripreme.
„S obzirom na visoku kvalitetu sirovine, svaki od ovih načina pripreme daje jednako intenzivan okus i pruža vrhunski užitak u različitim teksturama kave. Tajna je i u načinu mljevenja ovih kava što omogućava jednako kvalitetnu ekstrakciju aroma bez obzira pripremamo li ju u džezvi, kafetijeri, french pressu ili kao filtar kavu“, pojasnio je Josip Novačić.
Prednosti vakuumiranog pakiranja
Kao i ostale Franckove vrhunske kave, 100% Arabica s okusom lješnjaka i čokolade potrošačima dolazi u vakuumiranom pakiranju specifičnog oblika ciglice. Vakuumiranje jamči očuvanje izvorne arome i okusa kave, kao i njezine nutritivne vrijednosti, pa potrošač može biti siguran da će u svakoj ciglici dobiti kavu najviše kvalitete i pune arome.
U izboru materijala za ambalažu svojih ciglica Franck se vodi načelima očuvanja i zaštite okoliša, zbog čega koristi višeslojne polimere i kombinirane materijale koji su ekološki najprihvatljiviji. Također, postupci izrade i dodaci koji se koriste pri izradi polimernih materijala brižljivo se biraju, kako ni u jednom trenutku ne bi došlo do interakcije materijala s upakiranim sadržajem.
Četiri načina pripreme kave Franck 100% Arabica okus lješnjak – čokolada
NAČIN PRIPREME KAVE U DŽEZVI:
Za pripremu jedne šalice napitka potrebno je uliti 100 ml hladne vode u posudu za kuhanje. Kad voda zavrije maknuti posudu s grijače ploče i uz lagano miješanje usipati 7 g kave (cca 2 vrhom pune čajne žličice) te dobro promiješati. Vratiti posudu na grijaču ploču te lagano grijati do podizanja pjene. Napitak ostaviti 3-5 minuta da se slegne talog. Prije posluživanja lagano promiješati pjenu. Po želji dodati šećer i mlijeko.
NAČIN PRIPREME MOKA KAVE (U KAFETIJERI):
Ovisno o veličini moka posude, uliti hladnu vodu do naznačene oznake (otvor na donjem dijelu posude). Kavu rahlo usipati u za to predviđeno sito te kuhati do završetka ekstrakcije. Kava se kuha na temperaturi vrenja i potrebno je odmah nakon kuhanja maknuti moku s vatre radi očuvanja arome kave. Po želji dodati šećer i mlijeko.
NAČIN PRIPREME KAVE U FRENCH PRESS VRČU:
Za pripremu jedne šalice napitka potrebno je dodati 2 pune čajne žličice ili jednu punu jušnu žlicu kave u French press vrč. Zasebno zagrijati 100 ml vode do vrenja, preliti preko kave i zatim vratiti poklopac na vrč. Napitak ostaviti 3-5 minuta da se slegne talog. Prije posluživanja protisnuti napitak za to predviđenom mrežicom. Promiješati te po želji dodati šećer i mlijeko.
NAČIN PRIPREME FILTER KAVE:
Za pripremu jedne šalice napitka potrebno je u aparat dozirati 7 g kave (cca 2 vrhom pune čajne žličice) i 125 ml vode te kuhati do završetka ekstrakcije. Po želji dodati šećer i mlijeko. Ovisno o željenoj količini napitka prilagoditi količinu kave i vode.
Novi iskorak u razvoju kulture pripremanja i uživanja u kavi