Gastro
Gastro

Fini recepti za keksiće koje trebaš isprobati tijekom Adventa

Fini recepti za keksiće koje trebaš isprobati tijekom Adventa
Mirisi i okusi koji vraćaju u dane djetinjstva

Jedan od razloga zbog kojih se toliko veselimo blagdanima su i sve one fine slastice i kolači koji će nas dočekati na božićnoj trpezi.   Osim zanimljivih dekoracija, lampica i božićnih pjesama, miris svježe pečenih keksića unosi u dom posebnu toplinu i doprinosi stvaranju cozy božićne atmosfere. Prednost ovakvih keksića je u tome što su jednostavni za pripremu, fini su, prhki i mogu stajati tjednima.   Ako si u potrazi za receptima za fine adventske kekse, u nastavku imamo pet odličnih prijedloga koje svakako trebaš isprobati u tjednima koji su pred nama.

Foto: Instagram, Unsplash

Prhke kiflice

Sastojci:   1 jaje 250 g brašna 200 g maslaca 100 g mljevenih oraha 50 g šećera 1 vanilin šećer     Priprema:   Od svih sastojaka zamijesiti tijesto i zamotati ga u foliju te ostaviti u hladnjaku da se hladni nekoliko sati. Nakon toga, trgati komadiće tijesta i oblikovati kiflice te ih slagati na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći 8-10 minuta na 180 stupnjeva. Vruće ih posipati šećerom u prahu.

Husarski kolačići

Sastojci:   300 g brašna 2 žumanjka 200 gmaslaca 100 g šećera 100 g mljevenih lješnjaka prstohvat soli   I još:   pola šalice šećera u prahu pekmez po želji   Priprema:   Najprije zamijesiti tijesto od brašna, žumanjaka, maslaca, šećera i mljevenih lješnjaka. Zamotati u foliju te ostaviti nekoliko sati u hladnjaku. Nakon toga od tijesta oblikovati kuglice i poslagati ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje. U svakoj kuglici napraviti rupicu vrhom kuhače. Peći na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Nakon što su pečeni, posipati husare šećerom u prahu te rupice napuniti pekmezom po želji.

Čokoladni raspuknutići

Sastojci: 200 g tamne čokolade200 g brašna1 žličica praška za pecivo2 jaja100 g šećera1 vanilin šećer100 g šećera u prahu Priprema: Otopiti maslac s čokoladom. Brašno pomiješati sa praškom za pecivo, a u drugoj zdjeli pomiješati jaja, šećer i vanilin šećer. Ubaciti otopljenu čokoladu te na kraju brašno. Zamijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 2 sata. Nakon što se ohladilo, od tijesta oblikovati kuglice, uvaljati ih u šećer u prahu te slagati na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći ih oko 10-ak minuta na 180 stupnjeva.   

Zvijezdice s pekmezom

Sastojci:   300 g brašna 200 g maslaca 40 g šećera u prahu pekmez po želji   Priprema:   Od sastojaka zamijesiti tijesto i razvaljati ga po pobrašnjenoj površini. Oblikovati keksiće modlicama po želji i slagati na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći ih oko 8 minuta, na 180 stupnjeva.

Gingerbread keksi

 Sastojci: 200 g glatkog brašna 100 g maslaca 100 g šećera 1 jaje 2 žlice meda 1 žličica sode 2 žličice začina za medenjake   Priprema:   Zamijesiti glatko tijesto od svih sastojaka te zamotati u foliju i ostaviti na kratko u hladnjaku. Razvaljati na pobrašnjenoj površini i oblikovati keksiće uz pomoć modlica. Slagati i na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peć ih oko 10-ak minuta na 180 stupnjeva.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx