Fini slatkasti okus ovog recepta razveseliti će sve ljubitelje bundeve. Ovi se kruščići idealno slažu sa svim jesensko zimskim jelima „na žlicu“ ili uz fine namaze poput hummusa ili biljnih pašteta. S kombinacijama brašna poput npr. lanenog se možete poigrati i otkriti omiljenu kombinaciju.
Pomiješajte brašno, kvasac i sol. Umiješajte pire od bundeve i izmrvljeni tofu i zamijesite. Ako je potrebno dodajte sojino mlijeko ili vrhnje (ovisi o gustoći pirea). Tijesto treba biti mekano, ali kompaktno. Tijesto ostavite da se diže 2 sata.
Oblikujte ga u okrugla peciva (9-10 komada) i ostavite da se dižu još 30 minuta. Pecite ih 20 minuta u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200°C. U slast!
Najava besplatnih bio&bio radionica povodom Dana kruha
Navratite u bio&bio trgovinu u zagrebačkoj Ilici 16.10. 17-18:30h ili u bio&bio Arena Zagreb 18.10. 18-19:30h na radionicu i degustaciju originalnih recepata. Maja Kefeček, autorica knjige "Kruh i peciva" spravljat će za vas fini kruh i pecivo. Tijekom trajanja radionica iskoristite popust -10% na kuharicu "Kruh i peciva". Uživajte s nama u mirisima i okusima finog&zdravog kruha. Vidimo se u bio&bio :)
foto: Maja Danica Pećanić