Fine slastice s kestenima za tmurne jesenske dane

Stiglo je vrijeme ukusnih kestena

Fine slastice s kestenima za tmurne jesenske dane

Čoko torta od kestena

Sastojci (Broj osoba: 8)

Za tijesto:

10 jaja
200 g šećera
50 g čokolade u prahu
300 g pasiranog kestena
1 žlica ruma

Za kremu:

125 g maslaca
80 g šećera u prahu
150 g pasiranog kestena
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela

Za čokoladnu glazuru:

80 g maslaca
100 g čokolade
Za ukrašavanje:
400 ml slatkog vrhnja

Postupak pripreme

Žumanjke dobro razradite sa šećerom, dodajte čokoladu u prahu, pasirane kestene, rum i na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Pripremljenu smjesu stavite u kalup za tortu i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 40 minuta.
Pečeno tijesto ohladite i prerežite na pola.

Za kremu dobro izmiješajte omekšani maslac, šećer, kesten i vanilin šećer.
Za pripremu čokoladne glazure maslac zagrijte do vrenja, maknite s vatre i dodajte mu natrganu čokoladu. Miješajte tako dugo dok se čokolada ne otopi.

Prerezanu tortu premažite pripremljenom kremom, preklopite drugom polovicom i prelijte čokoladnom glazurom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/6