Fantastična jela iz mikrovalne - u samo par minuta

Kada ste u stisci s vremenom, isprobajte ovo!

Fantastična jela iz mikrovalne - u samo par minuta

Cheesecake sa šećernim konfetima

Image



(za 3 šalice)

115 g  krem sira, na sobnoj temperaturi (ABC sir, Dukatela...)
1 šalica (225 g) kiselog vrhnja ili jogurta
½ žličice ekstrakta vanilije (nije obavezno)
3 žlice šećera
2 bjelanjka, umućena
1 žlica brašna
2 nadrobljena graham keksa (ili neki drugi keks)
šećerne konfete za posipavanje

U zdjeli umutite krem sir, jogurt (ili kiselo vrhnje), vaniliju, šećer, bjelanjke i brašno dok smjesa ne postane lagana i pjenasta. U šalice na dno stavite izmrvljene kekse kao podlogu za cheesecake. Ulijte u šalicu smjesu od sira.

OPREZ: svakoj šalici bit će potrebno od 45 sekundi do 1 minute. Držite kolač u mikrovalnoj sve dok ne primijetite mjehurić u sredini, a onda prestanite s kuhanjem. To će možda potrajati 45 sekundi, a možda će biti potrebno još 15 sekundi ili čak više. Izvadite kolač nakon 45 sekundi kako biste ga provjerili je li gotov. Pipnite ga prstom - rubovi moraju biti čvrsti, a sredina još "drhtava". Ako nije tako stavite ponovo u mikrovalnu na još kraćih intervala (po 10 sekundi) pa  nakon svakog ponovo provjerite. Kada dobijete čvrste rubove i drhtavu sredinu - tada je kolač gotov, a ako ga u tom trenutku nastavite kuhati – smjesa će se razdvojiti i kolač neće valjati. Zabilježite koliko ste dugo kuhali ovaj kolač kako biste isto mogli ponoviti s ostala dva (naravno ako su u istoj šalici i riječ je o istoj količini tijesta)
Izvadite kolač iz mikrovalne i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Nakon toga ga stavite u hladnjak na još 2 sata. Ako se pojavila tekućina pažljivo je odlijte. Na kraju dodajte šarene šećerne konfete i po želji šlaga te poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
7/8