Nutella cheesecake
(za 3 šalice)
115 g krem sira, na sobnoj temperaturi (ABC sir, Dukatela...)
1 šalica (225 g) kiselog vrhnja ili jogurta
½ žličice ekstrakta vanilije (nije obavezno)
2.5 žlice šećera
2 bjelanjka, umućena
1 žlica brašna
1 žlica Nutelle po šalici
2 nadrobljena Oreo keksa (poslužite će i neki drugi čokoladni keks)
U zdjeli umutite krem sir, jogurt (ili kiselo vrhnje), vaniliju, šećer, bjelanjke i brašno dok smjesa ne postane lagana i pjenasta. U šalice na dno stavite izmrvljene kekse kao podlogu za cheesecake. Za svaku šalicu – pomiješajte 1/2 šalice cheesecake smjese i 1 žlicu Nutelle te prelijte preko keksa.
OPREZ: svakoj šalici bit će potrebno od 45 sekundi do 1 minute. Držite kolač u mikrovalnoj sve dok ne primijetite mjehurić u sredini, a onda prestanite s kuhanjem. To će možda potrajati 45 sekundi, a možda će biti potrebno još 15 sekundi ili čak više. Izvadite kolač nakon 45 sekundi kako biste ga provjerili je li gotov. Pipnite ga prstom - rubovi moraju biti čvrsti, a sredina još "drhtava". Ako nije tako stavite ponovo u mikrovalnu na još kraćih intervala (po 10 sekundi) pa nakon svakog ponovo provjerite. Kada dobijete čvrste rubove i drhtavu sredinu - tada je kolač gotov, a ako ga u tom trenutku nastavite kuhati – smjesa će se razdvojiti i kolač neće valjati. Zabilježite koliko ste dugo kuhali ovaj kolač kako biste isto mogli ponoviti s ostala dva (naravno ako su u istoj šalici i riječ je o istoj količini tijesta).
Izvadite kolač iz mikrovalne i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Nakon toga ga stavite u hladnjak na još 2 sata. Ako se pojavila tekućina pažljivo je odlijte. Po želji pospite lješnjacima i poslužite sa šlagom.