Pizza iz šalice
4 žlice svenamjenskog brašna
? žličica praška za pecivo
1/16 žličice sode bikarbone ( ¼ mjerne žličice od ¼)
? žličica soli
3 žlice mlijeka
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica umaka od rajčice
1 velikodušni žlica naribanog mozzarella sira, poslužit će i Gauda ili Edamer
5 mini salame ili nasjeckane šunke
1/4 žličice sušenog talijanskog bilja (ili samo bosiljak ili origano)
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu i sol zajedno u šalici. Dodajte i mlijeko i ulje te dobro promiješajte. Mogli biste imati malo grudica, ali to ne smeta. Na tijesto stavite umak od rajčice pomiješan sa sušenim talijanskim začinima. Na kraju stavite salamu i sir.
Stavite u mikrovalnu pećnicu na 1 minuti i 15 sekundi, sve dok vaša pizza ne naraste i sir počne krčkati. (Vrijeme se temelji na mikrovalnoj od 1200W, tako da vrijeme može se razlikovati). Ostavite minutu do dvije da se pizza malo ohladi prije jela.
Vrijeme kuhanja će se razlikovati ovisno o jačini mikrovalne pećnice (ako je slabija trebat će dulje kuhati) te širini i dubini šalice. Šalica korištena ovdje je relativno mala (otprilike kao malo veća šalica za kavu). Uvijek držite oko na mikrovalnoj kako se jelo ne bi prepeklo ili iscurilo.