Prženi müsli iz mikrovalne
1 žlica javorovog sirupa (možete koristiti i med ili sirup agave)
2 žličice vode
2 žličice biljnog ulja
? žličice soli
4 ½ žlice zobenih pahuljica
1 žlica kokosovog brašna (ne pravo brašno već ono suho naribano što se može nabaviti u svakom dućanu kod nas)
1 žlica pecan oraha, sjeckanih – ili neko drugo orašasto voće po izboru
U velikoj šalici pomiješajte s javorov sirup, vodu, ulje, sol, zobene pahuljice i orahe. Stavite u mikrovalnu na 1 minutu 30 sekundi (vrijeme se temelji na mikrovalnoj od 1200W, tako da vrijeme može se razlikovati). Izvadite šalicu i promiješajte sirup koji se možda nataložio na dnu. Stavite u mikrovalnu na još jednu 1 minutu ili po potrebi dulje (po 15 sekundi produljujte postepeno vrijeme) – sve dok zobene pahuljice ne postanu zlaćano smeđe. S obzirom na to da će jelo biti vruće pričekajte 2-3 minute prije jela, i poslužite s jogurtom. U zobene pahuljice možete dodati i nasjeckanu žlicu sušenog voća po izboru.
Vrijeme kuhanja će se razlikovati ovisno o jačini mikrovalne pećnice (ako je slabija trebat će dulje kuhati) te širini i dubini šalice. Šalica korištena ovdje je relativno mala (otprilike kao malo veća šalica za kavu). Uvijek držite oko na mikrovalnoj kako se jelo ne bi prepeklo ili iscurilo.