Zdravi sladoled zvuči kao oksimoron zar ne? Međutim, svijest o zdravoj prehrani razvila je svijest i o domaćem zdravom sladoledu pa se sada za kratko vrijeme i s malo namirnica može napraviti super poslastica koja će te osvježiti u ove ljetne dane!
Stoga ti donosimo čak tri recepta za zdravi sladoled koje ćeš jesti bez imalo grižnje savjesti.
Sastojci:
- 1 šalica mljevenih lješnjaka
- 1 šalica samljevenih datulja
- 1 mala žličica morske soli
- 1 šalica niskokaloričnog grčkog jogurta
- 1 mjerica proteinskog praha
- 2 šalice čokoladnog mlijeka
- 1/2 žlice kakaa
- 1/4 šalice raskomadane tamne čokolade
Priprema: u blender stavi lješnjake, datulje, sol i kakao prah dok se ne formira zrnasta smjesa. Zatim dodaj grčki jogurt, proteinski prah i čokoladno mlijeko. Sve izblendaj dok smjesa ne bude jednolična. Smjesi dodaj usitnjene komade tamne čokolade.
Sve izlij u kalup i oko dva sata pričekaj do vađenja sladoleda iz zamrzivača!
Sastojci:
- 1/2 žličice gustina
- 1 šalica nezaslađenog bademovog mlijeka
- 1/2 šalice niskokaloričnog grčkog jogurta
- 1 žličica proteina whey od vanilije
- 1 zamrznuta banana izrezana na kockice
- 1/2 žlice maslaca od kikirikija
- 1 šalica meda
- 1 šalica nasjeckanog kikirikija
- 1 žličica morske soli
Priprema: lonac stavi na vatru i u njemu umuti bademovo mlijeko i žličicu škroba 2 minute dok se ne zgusne. Zatim, ostavi sa strane da se hladi. Dok se to hladi, u blenderu izblendaj grčki jogurt, mjericu proteina, zaleđene komade banane, maslac od kikirikija i med. Svemu dodaj smjesu bademovog mlijeka i gustina koja se prethodno hladila. Umiješaj kikiriki i žličicu morske soli.
Stavi u zamrzivač na najmanje dva sata.
Sastojci:
- 2 zamrznute banane (prethodno izrezana na kockice)
- 1 šalica niskokaloričnog grčkog jogurta
- 1 mjerica whey proteina od vanilije
- 1 žličica morske soli
- 3/4 šalice zaleđenih borovnica
Priprema: u blenderu izblendaj banane, grčki jogurt, mjericu proteina i sol dok smjesa ne postane glatka. Zatim dodaj borovnice i na trenutke blendaj kako bi smjesa ostala zrnasta, a borovnice se ne bi potpuno zblendale.
Stavi u zamrzivač na najmanje dva sata.