Nakon što si se zasitila kremastih voćnih kolača, ovog ljeta daj šansu jednostavnom, a neodoljivo ukusnom drobljencu. Ovaj popularni kolač, poznat i kao crumble, može se pripremiti s gotovo svim voćem pa je iznimno zahvalan za pripremu tijekom cijele godine. I dok bismo u jesen odabrali verziju s kruškama ili jabukama, sada smo se odlučile predstaviti ti recept za drobljenac s breskvama.
Breskve, voćne vladarice ljeta, na vrhuncu su sezone, a mi želimo u njima uživati svakoga dana. Uključi ih i ti u desert koji ćeš poslužiti prijateljima ili obitelji, te sve oduševi jednostavnošću, ali i zamamnim okusom ovog kolača idealnog za svakodnevnu pripremu.
Sočne i slatke, breskve su idealan izbor voća za ljetni crumble, a ako želiš, možeš im dodati i marelice ili pak slatko bobičasto voće koje će cijelom desertu dati notu posebnosti. Poslužen uz kuglicu sladoleda od vanilije ili svježe pripremljeni domaći šlag, ovaj desert od jednostavnog slatkog jela postaje prava delicija.
Drobljenac s breskvama
Sastojci:
- 200 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 300 g brašna
- 3 velike breskve
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Prvo je potrebno breskvama ukloniti koštice i narezati ih na krupnije kockice. Ubaci ih za lim ili posudu za pečenje te im dodaj vanilin šećer te sve pomiješaj. Pomiješaj brašno i šećer u prahu te u sve rukama umiješaj hladan, na kockice narezani maslac. Rukama izmijesi mrvičasto tijesto i posipaj ga preko breskvi. Sve stavi u pećnicu peći na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok tijesto ne poprimi zlatnu boju. Posluži toplo uz sladoled i uživaj.