Palačinke s ricottom, borovnicama i limunom
- 400 g borovnica
- 125 ml vode
- 50 g šećera
- 240 g jogurta
- 250 g ricotta sira
- 3 jaja
- sok od jednog limuna
- 120 g brašna
- pola žličice sode bikarbone
- prstohvat soli
Pomiješaj borovnice, vodu i šećer u loncu. Kuhaj na laganoj vatri i neprestano miješajući, 10 minuta ili dok se borovnice ne počnu raspadati. U jednoj zdjeli izmiksaj jogurt, ricottu, jaja i limunov sok, a u drugoj pomiješaj brašno, sodu bikarbonu i sol. Dodaj brašno u smjesu od jogurta i miješaj dok se ne sjedini. Zagrij tavicu i premaži uljem u spreju te napravi palačinke - okreni ih na drugu stranu kad primijetiš mjehuriće, nakon 3 do 5 minuta, i peci drugu stranu dok ne porumene. Posluži s toplim borovnicama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa