Gastro
Gastro

Donosimo vam najnovije recepte za fine torte

Donosimo vam najnovije recepte za fine torte
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ako želite biti u toku s najnovijim receptima za torte, na pravom ste mjestu. Podijelit ćemo s vama neke od najnovijih recepata za torte, koje već prvi prvom zalogaju nikoga ne ostavljaju ravnodušnima.

U nastavku donosimo recepte.  PALAČINKA TORTA Sastojci za palačinke – Palačinka torta:

3 tikvice

2 jaja

2 žličice praška za pecivo

2 žlice gustina

1 šalice od 2 dcl brašna

4 žlice ulja

po ukusu soli i mljevenog bibera

Sastojci za fil – Palačinka torta:

3 kuhana jaja

200 g majoneze

1/2 čaše kiselog vrhnja

4 češnja bijelog luka

100 g ovčjeg/kravljeg sira

Priprema – Palačinka torta:

korak: Izribati tikvice i posoliti ih. Ostaviti ih 10 minuta da puste vodu.

korak: U drugoj posudi lagano izmutiti jaja, dodati ulje, biber, gustin, brašno, prašak za pecivo i na kraju dobro iscijeđene tikvice i izribanu papriku.

korak: Sve dobro sjediniti, uzimati po grabilicu i pržiti palačinke na zagrijanoj tavi

korak: Za pripremu fila pomiješati majonezu, kiselo vrhnje, sitno isjeckan bijeli luk, papriku i žumanca. Bjelanca ostaviti sa strane. Sve dobro izmiješati žlicom.

korak: Na okrugli tanjur staviti palačinku, premazati je s malo fila, izribati malo sira i ponavljati postupak do kraja.

korak: Posljednju palačinku također premazati filom, a preko nje izribati bjelanca.

Vaša Palačinka torta je spremna.

NAPOLITANKA TORTA Sastojci za biskvit – Napolitanka torta:

8 bjelanca

80 g šećera

10 žličica prženih, mljevenih lješnjaka

2 žličice brašna

Sastojci za kremu – Napolitanka torta:

8 žumanca

80 g šećera

4 praška za puding s ukusom vanilije

250 g margarina

250 g šećera u prahu

150 g čokolade za kuhanje

300 g napolitanki s lješnjakom

400 ml slatkog vrhnja

Priprema – Napolitanka torta:

korak: Lješnjake kratko tostirati u pećnici, ohladiti ih i samljeti. Bjelanca izmiksati u čvrsti snijeg i postupno dodavati šećer.

korak: Grabilicom lagano umiješati mljevene lješnjake i brašno.

korak: Biskvitnu smjesu izliti u kalup za torte (promjera 28 cm) koji treba biti prekriven masnim papirom i peći 25 minuta na temperaturi od 160 °C.

korak: Žumanca dobro izmiksati sa šećerom, praškom za puding i malo mlijeka, tako da ne bude grudica. Ostatak mlijeka zakuhati.

korak: U vrelo mlijeko dodati pripremljenu smjesu i kuhati na laganoj vatri dok se ne dobije gusta krema. U ohlađenu kremu dodati pjenasto izmiksan margarin zajedno sa šećerom u prahu.

korak: Podijeliti kremu na dva dijela. U jedan dio dodati čokoladu otopljenu na pari, a u drugi dio dodati napolitanke koje su prethodno samljevene u blenderu.

korak: Na podlogu za tortu staviti biskvit i oko njega obruč za torte prekriven masnim papirom, kako bi se kasnije lakše odvojio od kreme.

korak: Biskvit premazati kremom od napolitanki, a zatim nanijeti čokoladnu kremu. Tortu staviti u frižider da se kreme dobro stisnu, najbolje preko noći.

korak:  Prije posluživanja cijelu tortu premazati slatkim vrhnjem ili ukrasiti po želji.

Vaša Napolitanka torta je spremna.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx