Gastro
Gastro

Donosimo vam najnovije recepte za fine torte

Donosimo vam najnovije recepte za fine torte
Ako želite biti u toku s najnovijim receptima za torte, na pravom ste mjestu. Podijelit ćemo s vama neke od najnovijih recepata za torte, koje već prvi prvom zalogaju nikoga ne ostavljaju ravnodušnima.

U nastavku donosimo recepte.  PALAČINKA TORTA Sastojci za palačinke – Palačinka torta:

3 tikvice

2 jaja

2 žličice praška za pecivo

2 žlice gustina

1 šalice od 2 dcl brašna

4 žlice ulja

po ukusu soli i mljevenog bibera

Sastojci za fil – Palačinka torta:

3 kuhana jaja

200 g majoneze

1/2 čaše kiselog vrhnja

4 češnja bijelog luka

100 g ovčjeg/kravljeg sira

Priprema – Palačinka torta:

korak: Izribati tikvice i posoliti ih. Ostaviti ih 10 minuta da puste vodu.

korak: U drugoj posudi lagano izmutiti jaja, dodati ulje, biber, gustin, brašno, prašak za pecivo i na kraju dobro iscijeđene tikvice i izribanu papriku.

korak: Sve dobro sjediniti, uzimati po grabilicu i pržiti palačinke na zagrijanoj tavi

korak: Za pripremu fila pomiješati majonezu, kiselo vrhnje, sitno isjeckan bijeli luk, papriku i žumanca. Bjelanca ostaviti sa strane. Sve dobro izmiješati žlicom.

korak: Na okrugli tanjur staviti palačinku, premazati je s malo fila, izribati malo sira i ponavljati postupak do kraja.

korak: Posljednju palačinku također premazati filom, a preko nje izribati bjelanca.

Vaša Palačinka torta je spremna.

NAPOLITANKA TORTA Sastojci za biskvit – Napolitanka torta:

8 bjelanca

80 g šećera

10 žličica prženih, mljevenih lješnjaka

2 žličice brašna

Sastojci za kremu – Napolitanka torta:

8 žumanca

80 g šećera

4 praška za puding s ukusom vanilije

250 g margarina

250 g šećera u prahu

150 g čokolade za kuhanje

300 g napolitanki s lješnjakom

400 ml slatkog vrhnja

Priprema – Napolitanka torta:

korak: Lješnjake kratko tostirati u pećnici, ohladiti ih i samljeti. Bjelanca izmiksati u čvrsti snijeg i postupno dodavati šećer.

korak: Grabilicom lagano umiješati mljevene lješnjake i brašno.

korak: Biskvitnu smjesu izliti u kalup za torte (promjera 28 cm) koji treba biti prekriven masnim papirom i peći 25 minuta na temperaturi od 160 °C.

korak: Žumanca dobro izmiksati sa šećerom, praškom za puding i malo mlijeka, tako da ne bude grudica. Ostatak mlijeka zakuhati.

korak: U vrelo mlijeko dodati pripremljenu smjesu i kuhati na laganoj vatri dok se ne dobije gusta krema. U ohlađenu kremu dodati pjenasto izmiksan margarin zajedno sa šećerom u prahu.

korak: Podijeliti kremu na dva dijela. U jedan dio dodati čokoladu otopljenu na pari, a u drugi dio dodati napolitanke koje su prethodno samljevene u blenderu.

korak: Na podlogu za tortu staviti biskvit i oko njega obruč za torte prekriven masnim papirom, kako bi se kasnije lakše odvojio od kreme.

korak: Biskvit premazati kremom od napolitanki, a zatim nanijeti čokoladnu kremu. Tortu staviti u frižider da se kreme dobro stisnu, najbolje preko noći.

korak:  Prije posluživanja cijelu tortu premazati slatkim vrhnjem ili ukrasiti po želji.

Vaša Napolitanka torta je spremna.