Keema naan
Tijesto:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TijestoIspadnu 3 pogače, pa slobodno smanjite količine.
Sastojci:
Nadjev
- 1 kg mljevenog mesa
- 1 luk srednje veličine sjeckan
- origano 5-6 grančica, usitnjen
- 2 češanj češnjaka sjeckani
- 1 žličica đumbira riban
- 1 čili papričica usitnjena
- 1 žličica korijandera u prahu
- 1 žličica kumina u prahu
- kardamom na vrh noža
- sol
- papar
- 2 dl vode
- 1 žlica šećera
- 7 g instant kvasca jedna vrećica
- 500 g glatkog brašns
- sol
- 1 dl jogurta
- 3 žlice ulja
(Foto: Darko Debić)
Upute
Nadjev
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Začine prilagodite sebi, slobodno nešto izbacite. Sve pomiješati i par minuta mijesiti u zdjeli, kako bi se sve povezalo. Staviti u hladnjak da se svi začini povežu.
- Možete koristiti gotovo sve vrste mljevenog mesa, tradicionalno je s janjetinom, ja sam radio od miješanog mljevenog mesa.
- Sve suhe sastojke izmiješati, dodati jogurt, pola vode, ulje i početi mijesiti tijesto uz dodavanje ostatka vode. Dodati još malo vode, ako je potrebno, da bi se dobilo glatko, polu mekano tijesto. Ostaviti pokriveno da se dvostruko digne.
- Podijeliti u 3 kugle. Svaku razvaljati u disk, staviti u sredinu jednu trećinu nadjeva, zatvoriti s tijestom, tako da je meso u sredini. Razvaljati u tanku pogaču, s dlanovima pritisnuti tako da je rub deblji. S kuhačom raditi rupice u kružnom uzorku.
- Staviti na papir za pečenje, ponovno dizati, ali ovaj put kraće, oko pola sata.
- Pećnicu ugrijati na 250 C i pleh pa pečenje u njoj.
- Premazati naan jogurtom.
- Prebaciti naan s papirom za pečenje na vrući pleh.
- Peći svaku pogaču posebno 15-20 na 200-250C. Kad izvadite iz pećnice, premažite maslinovim uljem, sjeckanim origanom i svježim korijanderom. Pokrijte papirom za pečenje i krpom, da korica otpusti.