Donosimo ti tri jednostavna i pikantna recepta našeg poznatog food blogera

Šrilankanska piletina ili s azijskom glazurom, keema naan - zvuči kao nešto komplicirano i nemoguće za napraviti. Ali kad pročitaš recepte Darka Debića shvatit ćeš da uopće nije tako. Samo slijedi recept i napravit ćeš jela zanimljivih okusa koja će zadovoljiti i one najzahtjevnije

Donosimo ti tri jednostavna i pikantna recepta našeg poznatog food blogera

Keema naan

Tijesto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


TijestoIspadnu 3 pogače, pa slobodno smanjite količine.


Sastojci:

Nadjev

  • 1 kg mljevenog mesa
  • 1 luk srednje veličine sjeckan
  • origano 5-6 grančica, usitnjen
  • 2 češanj češnjaka sjeckani
  • 1 žličica đumbira riban
  • 1 čili papričica usitnjena
  • 1 žličica korijandera u prahu
  • 1 žličica kumina u prahu
  • kardamom na vrh noža
  • sol
  • papar
  • 2 dl vode
  • 1 žlica šećera
  • 7 g instant kvasca jedna vrećica
  • 500 g glatkog brašns
  • sol
  • 1 dl jogurta
  • 3 žlice ulja

(Foto: Darko Debić)

Upute

Nadjev

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Začine prilagodite sebi, slobodno nešto izbacite. Sve pomiješati i par minuta mijesiti u zdjeli, kako bi se sve povezalo. Staviti u hladnjak da se svi začini povežu.
  • Možete koristiti gotovo sve vrste mljevenog mesa, tradicionalno je s janjetinom, ja sam radio od miješanog mljevenog mesa.
  • Sve suhe sastojke izmiješati, dodati jogurt, pola vode, ulje i početi mijesiti tijesto uz dodavanje ostatka vode. Dodati još malo vode, ako je potrebno, da bi se dobilo glatko, polu mekano tijesto. Ostaviti pokriveno da se dvostruko digne.
  • Podijeliti u 3 kugle. Svaku razvaljati u disk, staviti u sredinu jednu trećinu nadjeva, zatvoriti s tijestom, tako da je meso u sredini. Razvaljati u tanku pogaču, s dlanovima pritisnuti tako da je rub deblji. S kuhačom raditi rupice u kružnom uzorku.
  • Staviti na papir za pečenje, ponovno dizati, ali ovaj put kraće, oko pola sata.
  • Pećnicu ugrijati na 250 C i pleh pa pečenje u njoj.
  • Premazati naan jogurtom.
  • Prebaciti naan s papirom za pečenje na vrući pleh.
  • Peći svaku pogaču posebno 15-20 na 200-250C. Kad izvadite iz pećnice, premažite maslinovim uljem, sjeckanim origanom i svježim korijanderom. Pokrijte papirom za pečenje i krpom, da korica otpusti.
3/4