Piletina u azijskoj glazuri
Upute:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
(Foto: Darko Debić)
Sastojci:
- 10 pilećih bataka
- malo ulja
- 4 dl vode
- pola decilitra aceta balsamica
- pola decilitra soja umaka
- jedna jušna žlica sriracha umaka ako želiš
- jedna jušna žlica meda
- tri češnja češnjaka sitno sjeckana
- jedna žličica ribanog đumbira
- sjemenke sezama
- Na vruću tavu staviti malo ulja, položiti meso i zapeći s jedne i druge strane. Dodati sve ostale sastojke (osim sezama), kada proključa smanjiti vatru, poklopiti i pustiti da lagano kuha oko 25 minuta. Svakih nekoliko minuta okrenuti meso i dolijati vode ako je potrebno.
- Kako je soja umak slan, sol nije potrebno dodavati. Ovisno o veličini komada mesa piletina je za nekih pola sata gotova, maknuti poklopac i pustiti umak da se malo zgusne.
- Posipati meso sjemenkama sezama. Poslužiti uz kuhanu rižu i salatu. Rižu kuham u kuhalu za rižu na azijski način, tako da je ona neslana. Ova piletina u glazuri sa soja sosom je dovoljno začinjena da zapravo riža ne mora niti biti slana. Ako želiš rižu poslužiti slanu, smanji količinu soja umaka u jelu.