Donosimo ti tri jednostavna i pikantna recepta našeg poznatog food blogera

Šrilankanska piletina ili s azijskom glazurom, keema naan - zvuči kao nešto komplicirano i nemoguće za napraviti. Ali kad pročitaš recepte Darka Debića shvatit ćeš da uopće nije tako. Samo slijedi recept i napravit ćeš jela zanimljivih okusa koja će zadovoljiti i one najzahtjevnije

Donosimo ti tri jednostavna i pikantna recepta našeg poznatog food blogera

Piletina u azijskoj glazuri

Upute:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


(Foto: Darko Debić)

Sastojci:

  • 10 pilećih bataka
  • malo ulja
  • 4 dl vode
  • pola decilitra aceta balsamica
  • pola decilitra soja umaka
  • jedna jušna žlica sriracha umaka ako želiš
  • jedna jušna žlica meda
  • tri češnja češnjaka sitno sjeckana
  • jedna žličica ribanog đumbira
  • sjemenke sezama
  • Na vruću tavu staviti malo ulja, položiti meso i zapeći s jedne i druge strane. Dodati sve ostale sastojke (osim sezama), kada proključa smanjiti vatru, poklopiti i pustiti da lagano kuha oko 25 minuta. Svakih nekoliko minuta okrenuti meso i dolijati vode ako je potrebno.
  • Kako je soja umak slan, sol nije potrebno dodavati. Ovisno o veličini komada mesa piletina je za nekih pola sata gotova, maknuti poklopac i pustiti umak da se malo zgusne.
  • Posipati meso sjemenkama sezama. Poslužiti uz kuhanu rižu i salatu. Rižu kuham u kuhalu za rižu na azijski način, tako da je ona neslana. Ova piletina u glazuri sa soja sosom je dovoljno začinjena da zapravo riža ne mora niti biti slana. Ako želiš rižu poslužiti slanu, smanji količinu soja umaka u jelu.
2/4