Donosimo ti tri jednostavna i pikantna recepta našeg poznatog food blogera

Šrilankanska piletina ili s azijskom glazurom, keema naan - zvuči kao nešto komplicirano i nemoguće za napraviti. Ali kad pročitaš recepte Darka Debića shvatit ćeš da uopće nije tako. Samo slijedi recept i napravit ćeš jela zanimljivih okusa koja će zadovoljiti i one najzahtjevnije

Donosimo ti tri jednostavna i pikantna recepta našeg poznatog food blogera

Ljuta šrilankanska piletina

Image


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea
  • 3 luka
  • 3 paprike
  • 3 rajčice
  • 1 dl soja umaka
  • 3 žlice gustina
  • žlica oyster sosa
  • čili
  • 6 žlica ketchupa ili umaka od rajčice koncentrat – 1 žlica i malo vode
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 cm đumbira
  • šećer
  • sol
  • papar
  • 500 g basmati riže
  • ulje

(Foto: Darko Debić)

Priprema:

  • Rižu staviti kuhati.
  • Piletinu narezati na kocke, dodati četiri žlice soja umaka i gustin, ostaviti 10 min.
  • Dobro ugrijati veliku tavu ili wok.
  • Luk i papriku narezati na veće kocke i naglo prepržiti na ulju u nekoliko tura da ne dođe do kuhanja ili pirjanja. Staviti sa strane u zdjelu.
  • Češnjak i đumbir nasjeckati.
  • Pržiti piletinu naglo na ulju (u nekoliko tura ako je tava manja, ako se sve stavi odjednom piletina će se kuhati, želimo ju prženu) dodati češnjak, đumbir, čili, ketchup, ostatak soja sosa, oyster umak. Dodati preprženo povrće. Sve zajedno sotirati na jakoj vatri.
  • Pred kraj dodati papar, šećer, sol i rajčice rezane na kocke.
  • Poslužiti uz kuhanu rižu.
4/4