Gastro
Gastro

Donosimo ti recept za Vedranovu tortu s biskvitom od cikle i kakaa

Donosimo ti recept za Vedranovu tortu s biskvitom od cikle i kakaa
Vedran je začinio tortu biskvitom od cikle i kakaa i oduševio nas svojom kombinacijom

Nakon što smo u Enziti na Zagrebačkom Velesajmu organizirale žena.hr druženje za čitateljice kako bismo svi zajedno izabrali powered by Zvijezda, sada je došlo vrijeme da podijelimo i ostale deserte koji su nas osvojili - kako izgledom, tako i okusom!  

 

Vedran Bošković s bloga Seasoned with Love začinio je svoju tortu biskvitom od cikle i kakaa te nas potpuno osvojio ovom jednostavnom, a jedinstvenom kombinacijom. 

Vedranova torta s biskvitom od cikle i kakaa

Biskvit:

125 g margarina s aromom vanilije

300 gr šećera

2 jaja

250 gr brašna

1 žličica soli

2 žlice kakao praha

1,5 dcl jogurta

50 g pirea od pečene cikle

1 žličica sode bikarbone

1 žličica octa

Krema:

350 ml vrhnja za šlag

500g krem sira 

150 g šećera u prahu

Ukrašavanje:

400g šećera u prahu

250g margarina 

1 vanilin šećer

3 žlice mlijeka

100g pirea od cikle

1. Miksati margarin i dodati šećer, pa dodati jedno pa drugo jaje, sve dok se masa dobro ne sjedini. 2. U drugoj posudi pomiješati brašno, sol i kakao prah, a u jogurt dodati pire od cikle. 3. U smjesu s margarinom dodati smjesu sa brašnom i obojani jogurt, malo po malo.  Na kraju, u izmiješati sodu bikarbonu i ocat, pričekati da dođe do reakcije pa onda lagano umješati u crvenu smjesu. 4. Trećinu smjese sipati u kalup za tortu veličine 20 cm i peći oko 25 minuta na 180°C a nakon toga ponoviti postupak i s ostatkom smjese. 5. Pečene biskvite ostaviti da se dobro ohlade, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru zamotane u plastičnu foliju, kako se ne bi mrvili prilikom rezanja.  Krema: U jednoj posudi miksati slatko vrhnje u šlag. U drugoj posudi miksati sir sa šećerom tako da dobijete ujednačenu smjesu. Ovoj smjesi dodati šlag i sjediniti. Gotovu kremu podijeliti na 3 dijela, premazati kore i vanjsku stranu torte. Ukrašavanje: Miksati margarin i postepeno dodavati šećer u prahu. Miksati manjom brzinom miksera dok smjesa ne postane homogena. Zatim dodati vanilin šećer i 3 žlice mlijeka i mutiti povećanom brzinom još par minuta. Ukoliko je potrebno zgusnuti smjesu, dodajte još šećera, a ako vam se čini da je pregusta, dodajte žlicu mlijeka.