403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Donosimo ti recept za Vedranovu tortu s biskvitom od cikle i kakaa

Donosimo ti recept za Vedranovu tortu s biskvitom od cikle i kakaa
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Vedran je začinio tortu biskvitom od cikle i kakaa i oduševio nas svojom kombinacijom

Nakon što smo u Enziti na Zagrebačkom Velesajmu organizirale žena.hr druženje za čitateljice kako bismo svi zajedno izabrali powered by Zvijezda, sada je došlo vrijeme da podijelimo i ostale deserte koji su nas osvojili - kako izgledom, tako i okusom!  

 

Vedran Bošković s bloga Seasoned with Love začinio je svoju tortu biskvitom od cikle i kakaa te nas potpuno osvojio ovom jednostavnom, a jedinstvenom kombinacijom. 

Vedranova torta s biskvitom od cikle i kakaa

Biskvit:

125 g margarina s aromom vanilije

300 gr šećera

2 jaja

250 gr brašna

1 žličica soli

2 žlice kakao praha

1,5 dcl jogurta

50 g pirea od pečene cikle

1 žličica sode bikarbone

1 žličica octa

Krema:

350 ml vrhnja za šlag

500g krem sira 

150 g šećera u prahu

Ukrašavanje:

400g šećera u prahu

250g margarina 

1 vanilin šećer

3 žlice mlijeka

100g pirea od cikle

1. Miksati margarin i dodati šećer, pa dodati jedno pa drugo jaje, sve dok se masa dobro ne sjedini. 2. U drugoj posudi pomiješati brašno, sol i kakao prah, a u jogurt dodati pire od cikle. 3. U smjesu s margarinom dodati smjesu sa brašnom i obojani jogurt, malo po malo.  Na kraju, u izmiješati sodu bikarbonu i ocat, pričekati da dođe do reakcije pa onda lagano umješati u crvenu smjesu. 4. Trećinu smjese sipati u kalup za tortu veličine 20 cm i peći oko 25 minuta na 180°C a nakon toga ponoviti postupak i s ostatkom smjese. 5. Pečene biskvite ostaviti da se dobro ohlade, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru zamotane u plastičnu foliju, kako se ne bi mrvili prilikom rezanja.  Krema: U jednoj posudi miksati slatko vrhnje u šlag. U drugoj posudi miksati sir sa šećerom tako da dobijete ujednačenu smjesu. Ovoj smjesi dodati šlag i sjediniti. Gotovu kremu podijeliti na 3 dijela, premazati kore i vanjsku stranu torte. Ukrašavanje: Miksati margarin i postepeno dodavati šećer u prahu. Miksati manjom brzinom miksera dok smjesa ne postane homogena. Zatim dodati vanilin šećer i 3 žlice mlijeka i mutiti povećanom brzinom još par minuta. Ukoliko je potrebno zgusnuti smjesu, dodajte još šećera, a ako vam se čini da je pregusta, dodajte žlicu mlijeka.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx