Mamma Mia - Che Pizza!

Domaća pizza - najčešće greške koje trebamo izbjeći

Ova jednostavni specijalitet jednostavno svi obožavaju, no za stvarno ukusnu domaću pizzu treba slijediti nekoliko pravila. Zapamti ih, primijeni i postat ćeš prava pizza majstorica

photo-1595708684082-a173bb3a06c5.jpg
Foto: Unsplash

Oblik je bitan

Vjerovala ili ne , važno je u koji ćeš oblik zavaljati tijesto prije no što ga pustiš da se digne. Ljudi većinom prave lopticu, ali talijanski pizza majstori preferiraju kvadratić s razvučenim krajevima koji se zatim jednostavno preklopi. Na ovaj način tijesto će dobiti nabore i može se ravnomjerno i polako dizati - a već smo spomenuli koliko je to bitno. Tijesto stavi u nauljenu posudi i pokrij krpom. Najbolje da bude u ugašenoj pećnici, a ne u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/7