Dom bez otpada: Prezrelo voće i dalje se može iskoristiti, evo kako

Banane koje su potamnjele mogu biti odličan dodatak kolačima, dok su prezrele jagode kao stvorene za džem. Izbora kako iskoristiti prezrelo voće imaš stvarno mnogo, izdvojile smo nekoliko nama najdražih

Dom bez otpada: Prezrelo voće i dalje se može iskoristiti, evo kako

Napravi smoothie ili sladoled

Nema voća koje nije pogodno za smoothie. Iako prezrelo voće možda ne izgleda lijepo kao i kada je svježe, takvo voće je i dalje ukusno i ponekad sadrži i više nutrijenata nego svježe. Kada ga pomoću štapnog miksera ili blendera pretvoriš u pire, odlično će se kombinirati s jogurtom, mlijekom ili sokom od naranče. 

Još jedan način kako voćne kaše možeš iskoristiti je tako da napraviš domaći sladoled. Za jednostavnu bazu od vanilije potrebno ti je:

Postupak:

1. Ulij 250 mL slatkog vrhnja u lonac i dodaj šećer. Kuhaj smjesu na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Makni sa štednjaka i dodaj ostale sastojke. Pričekaj da se smjesa ohladi.
2. U smjesu sobne temperature dodaj voćnu kašu koju si pripremila od prezrelog voća.
3. Smjesu prelij u posudu s poklopcem i stavi u zamrzivač. Ostavi neka stoji četiri do šest sati ili dok ne dobiješ željenu konzistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 425 mL mliječnog slatkog vrhnja
  • 310 mL punomasnog mlijeka
  • 100 g šećera
  • 1/4 žličice soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
2/5