Dom bez otpada: Prezrelo voće i dalje se može iskoristiti, evo kako

Banane koje su potamnjele mogu biti odličan dodatak kolačima, dok su prezrele jagode kao stvorene za džem. Izbora kako iskoristiti prezrelo voće imaš stvarno mnogo, izdvojile smo nekoliko nama najdražih

Dom bez otpada: Prezrelo voće i dalje se može iskoristiti, evo kako

Ispeci kolač

Najpoznatiji kolač čiji je glavni sastojak prezrelo voće je kruh od banane. Recept za ovu slasticu ima nebrojeno mnogo verzija, a nama je posebno draga ova:
  Dodaci po želji: chia sjemenke, usitnjeni orasi, bademi ili lješnjaci.

Postupak:

1. Banane vilicom dobro zgnječi. 
2. Pomiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i cimet.Zatim pomiješaj banane, jaje, ulje i mlijeko i sve pomiješaj sa suhim sastojcima.
3. Ako ćeš dodati još neke dodatke, ubaci ih sada i pažljivo umiješaj.
4. Smjesu prebaci u kalup za pečenje kruha koji je obložen papirom za pečenje i peci oko 60 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva Celzijevih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:  

  • 2 šalice brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 1 1/8  šalice šećera
  • 1/2 šalice ulja
  • 2 žlice mlijeka
  • 1/2 žličice cimeta
  • 3 prezrele banane
  • 1 jaje
3/5