403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Živjeli i dobar tek!

Čokoladni keksi s ginom totalni su hit - imamo recept

Čokoladni keksi s ginom totalni su hit - imamo recept
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Kišno jesensko poslijepodne začini keksima s ginom. Pozovi frendice i uživajte!

I kada smo pomislile da smo "ispucale" sve kombinacije s ginom, novi hit su čokoladni keksići s omiljenim ženskim alkoholnim pićem. Poslastica koja će te grijati cijelu zimu. Topli keksići netom izvađeni iz pećnice zamirisat će tvojim domom, a kada se ohlade, grijat će te gin u njima.

Alkohol kolačima daje posebnu aromu, intenzivira okuse, no bitno je pripaziti s količinom. Ne brini, nećeš se napiti od gina u pečenim kolačima jer će alkohol većinom ispariti pod utjecajem visoke temperature, no može utjecati na ostale sastojke pa će, umjesto da pojača okuse, prevladati - a to ne želiš.

Čokoladni keksi s ginom totalni su hit - imamo recept

Ipak, ne pretjeruj s količinom. Ne moraš pojesti cijeli pleh, bez obzira na to što ti je rođendan ili si u PMS-u. Isto tako, kolače s alkoholom sakrij od djece. Ne treba ti da ti štucaju i teturaju po kući u pidžamicama na medvjediće, a još nisu visinom ni kvake na vratima dosegnuli. Kad zamislim, izgleda urnebesno, ali ipak nedopustivo. Na koncu, ti si odgovorna majka i odrasla žena.

U svakom slučaju, kada poduzmeš navedene mjere opreza, prepusti se kulinarskim radostima i za svoje frendice umijesi čokoladne keksiće s ginom. Recept donosimo u nastavku. E da! Bitno je izvaditi ih na vrijeme.

Sastojci:

150 grama šećera

200 grama glatkog brašna

300 grama oštrog brašna

1 veće jaje

mahuna vanilije

150 grama maslaca

malo soli

1 prašak za pecivo

3-4 reda čokolade za kuhanje

2 žlice kakaa

100 ml gina

Postupak:

U jednoj posudi sjedini suhe sastojke, brašno prosij kako bi keksi bili rahliji. U drugoj posudi izmuti jaje sa šećerom, dodaj gin, a potom sjedini suhe i mokre sastojke te dodaj omekšali maslac i na kraju čokoladu koju si narezala na sitne komadiće.

Umijesi kompaktno ljepljivo tijesto, prekrij prozirnom folijom i ostavi u hladnjaku sat vremena da se stisne, kako bi mogla lakše rukovati njime.

Pećnicu zagrij na 160 Celzijevih stupnjeva, a pleh obloži papirom za pečenje. Keksiće možeš raditi na dva načina. Žlicom ih vadi na papir za pečenje i samo lagano oblikuj. Neka ostanu "čupavi". Ili tijesto formiraj u valjak (salamu) i nožem reži na debljinu od pola centimetra.

Peci ih oko 15 minuta (tijekom 15 minuta iz keksića će ispariti oko 60 posto gina) i izvadi dok su još mekani. Na zraku će se stvrdnuti. Ako ih vadiš kada su već tvrdi, to znači da su se prepekli i vjerojatno zagorjeli, a to ne želiš. Posluži ih uz kavu ili čaj. Ili gin! Zašto ne?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx