Čokolada i pivo se vole

Pet jedinstvenih slastica koje spajaju tamno Leffe pivo i čokoladu mogu se kušati u omiljenim zagrebačkim slastičarnicama i food barovima

Čokolada i pivo se vole

Pri spomenu Belgije većini prvo na pamet padaju dva neodoljiva užitka – vrhunsko pivo i prestižna čokolada. Upravo je zbog tog razloga dobro poznato belgijsko pivo Leffe odlučilo spojiti te dvije delicije kako bi stvorilo jedno neobično iskustvo.

Inspirirani dobro poznatim okusima Belgije i neodoljivom kombinacijom crnog piva i čokolade, majstori deserata iz poznatih zagrebačkih slastičarnica i food barova Cukeraj, Biberon, Meat District, Maxi Pub i Pivana sljubili su čokoladu i Leffe pivo u pet jedinstvenih recepata. Svi ljubitelji čokolade i piva neodoljive slastice već od listopada mogu kušati u navedenim slastičarnicama.

Nadamo se da ćete i vi biti u prilici probati ovu posebnu kombinaciju piva i čokolade, a jedan od recepata za Leffe Brownie tortu dijelimo i s vama.

LEFFE BROWNIE TORTA

BISKVIT
•    1 šalica maslaca
•    3/4 šalice kakaa
•    2 šalice šećera
•    2 jaja
•    1 žličica arome vanilije
•    2/3 šalice vrhnja za šlag
•    2 šalice glatkog brašna
•    2 žličice sode bikarbone
•    1 žličica soli
•    1 šalica tamnog Leffe piva


Priprema: Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. Miksajući maslac s kakaom, u posudu postupno dodavati šećer, jedno po jedno jaje i aromu vanilije. Nadalje, u smjesu dodati brašno, zatim pivo i sve zajedno promiješati. Za kraj preostaje dodati vrhnje za šlag i miješati sve dok ne postane glatko.
Gotova smjesa treba se peći 35-45 minuta.

MOUSSE (OD ČOKOLADE I LEFFE PIVA)

•    0,5 l vrhnja za šlag
•    150 g mliječne čokolade
•    50 ml tamnog Leffe piva


Priprema: Vrhnje i pivo zakuhati, ukloniti s vatre, dodati čokoladu i miješati dok se čoklada ne otopi. Vratiti na štednjak i kuhati još minutu. Pustiti da se dobro ohladi u hladnjaku. Ohlađenu smjesu potrebno je miksati u pivski mousse kojom će se premazati biskvit.


PRELJEV

•    3/4 šalice tamne čokolade
•    1/2 šalice vrhnja za šlag


Priprema: Izlomiti tamnu čokoladu u posudu i preliti je zakuhanim vrhnjem, pustiti da odstoji nekoliko minuta i lagano promiješati dok se čokolada do kraja ne otopi. Dobiveni umak preliti preko zagrijane Leffe Brownie torte, a na vrh dodajte jednu žlicu moussea od čokolade i pive kako biste u potpunosti uživali u ovoj nesvakidašnjoj kombinaciji.

Leffe Brune je belgijsko tamno ale pivo bogato aromom pržene kave, vanilije, klinčića i sušenog voća s blago slatkim okusom koje se na taj način proizvodi još od 13. stoljeća. Upravo ta tradicionalna receptura redovnika samostana Leffe, po kojem je pivo dobilo ime, savršeno odgovara uz bogat, zavodljiv okus čokoladnih deserata.