Kada govorimo o jednostavnim desertima koji su gotovi u tren oka, gotovo odmah nam pada na pamet cheesecake - popularna torta od sira ima toliko verzija i većinu njih možeš pripremiti bez pečenja i u jako kratkom roku. Bilo da je riječ o cheesecakeu s Oreo keksima, Kinder Buenom ili pak o verziji za odrasle, s malo gina, nema te verzije cheesecakea koja nam nije draga ili koju ne bismo željeli probati.
A jedna od verzija na koju smo naišle, a koja će posebno razveseliti one najmlađe, kao i one malo starije, je cheesecake s Kinder čokoladom. Ukusni prutići Kinder čokolade ukomponirani u tortu od sira su pomalo nesvakidašnja, ali ukusna kombinacija koju moraš probati, a u nastavku ti donosimo jednostavan recept za Kinder cheesecake koji može pripremiti baš svatko.
Sastojci:
- 350 g mljevenih Digestive keksi
- 180 g otopljenog maslaca
- 200 g otopljene i ohlađene Kinder čokolade
- 500 ml vrhnja za šlag
- 500 g krem sira
- 120 g šećera u prahu
- 200 g Kinder čokolade
- 120 ml vrhnja za šlag
- 4 prutića Kinder čokolade
- Maslac otopi i pomiješaj ga s Digestive keksima koje si prije toga samljela u blenderu. Od ova dva sastojka napravi bazu za cheesecake i stavi ju u kalup.
- Kinder čokoladu (200 g) stavi u zdjelicu i otopi ju na 30 sekundi u mikrovalnoj te ostavi sa strane da se ohladi.
- U zdjelu ulij 500 ml vrhnja za šlag i izradi ga mikserom. Nakon toga u posebnu zdjelu stavi 500 g krem sira i 120 g šećera u prahu te izradi mikserom.
- U smjesu s krem sirom ulij prethodno otopljenu i ohlađenu Kinder čokoladu i dobro izmiksaj, a zatim u tu smjesu postupno dodaj 3/4 šlaga.
- Smjesu zatim ulij u kalup i izravnaj te stavi u frižider preko noći da očvrsne.
- Iduće jutro u mikrovalnoj na 30 sekundi otopi 200 g Kinder čokolade i 120 ml vrhnja za šlag te prelij preko torte nakon što se ohladi.
- S ostatkom šlaga i 4 prutića Kinder čokolade ukrasi tortu i posluži.