
Čokoladni cheesecake: Neodoljivi kolač koji se ne peče

Svjetski dan Nutelle službeno je 5. veljače, ali nas to ne sprječava da baš svakog dana uživamo u tom neodoljivom kremastom namazu od čokolade i lješnjaka. Baš zato što je siječanj po mnogima psihički najduži i najteži mjesec u godini, pravo je vrijeme da se počastimo tortom koja popravlja raspoloženje.
Kolač Nutella cheesecake je sve ono što želite od jednog kolača - ima okus koji će zadovoljiti sve ljubitelje čokolade, a za njega nije potrebno paliti pećnicu. Saznajte kako ga pripremiti u nastavku:
Sastojci:
Podloga:
300 grama mljevenih Petit beuerrea
1 žlica Nutelle
100 grama maslaca
Krema:
600 grama krem sira ( Abc ili Philadelphia)
500 grama Nutelle
70 grama šećera u prahu
Priprema:
Podlogu napravi od maslaca, mljevenih keksa i Nutelle i to tako da maslac staviš u dublju posudu i otopiš ga. Zatim u njega ubaci mljeveni keks i žlicu Nutelle te lagano sve izmiješaj da se dobije mrvičasta smjesa.
U kalup za torte stavi dobivenu podlogu, rukama ju dobro izravnaj i stavi u hladnjak. Krem sir i šećer u prahu stavi u posudu za miksanje te miksaj dok ne dobiješ pjenastu smjesu. Kada je smjesa gotova, dodaj joj Nutellu i sve sjedini u kremu.
Potrebno je još samo izvaditi podlogu iz hladnjaka i na nju staviti izrađenu kremu.
Kolač ostavi da se ohladi kako bi se što bolje stegnuo, idealno preko noći.

Najbolje frizure za tanku kosu: Kako postići volumen bez oštećenja

Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima

Suptilan luksuz za svaki dan - haljine u neodoljivoj maslac žutoj nijansi
