Nema bolje kombinacije

Čokoladni cheesecake: Neodoljivi kolač koji se ne peče

Spoj čokolade i sira tvori pravu rapsodiju okusa u ovom kolaču koji mogu napraviti i najveći slastičarski početnici

pexels-polina-tankilevitch-4109998.jpg
Foto: Pexels

Svjetski dan Nutelle službeno je 5. veljače, ali nas to ne sprječava da baš svakog dana uživamo u tom neodoljivom kremastom namazu od čokolade i lješnjaka. Baš zato što je siječanj po mnogima psihički najduži i najteži mjesec u godini, pravo je vrijeme da se počastimo tortom koja popravlja raspoloženje.

Kolač Nutella cheesecake je sve ono što želite od jednog kolača - ima okus koji će zadovoljiti sve ljubitelje čokolade, a za njega nije potrebno paliti pećnicu. Saznajte kako ga pripremiti u nastavku:

Image
Riješi se negativnih emocija

Odlični načini za ublažavanje anksioznosti tijekom socijalnog distanciranja

Sastojci:

Podloga:

  • 300 grama mljevenih Petit beuerrea
  • 1 žlica Nutelle
  • 100 grama maslaca

Krema:

  • 600 grama krem sira ( Abc ili Philadelphia)
  • 500 grama Nutelle
  • 70 grama šećera u prahu

Priprema:

Podlogu napravi od maslaca, mljevenih keksa i Nutelle i to tako da maslac staviš u dublju posudu i otopiš ga. Zatim u njega ubaci mljeveni keks i žlicu Nutelle te lagano sve izmiješaj da se dobije mrvičasta smjesa.

U kalup za torte stavi dobivenu podlogu, rukama ju dobro izravnaj i stavi u hladnjak. Krem sir i šećer u prahu stavi u posudu za miksanje te miksaj dok ne dobiješ pjenastu smjesu. Kada je smjesa gotova, dodaj joj Nutellu i sve sjedini u kremu.

Potrebno je još samo izvaditi podlogu iz hladnjaka i na nju staviti izrađenu kremu.

Kolač ostavi da se ohladi kako bi se što bolje stegnuo, idealno preko noći.

Image
Foto: Pexels