Granola jogurt tart
Sastojci za granolu:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- dvije šalice zobenih pahuljica
- šalica orašastih plodova po želji (usitnjenih)
- pola šalice različitih sjemenki (lan, suncokret, sezam, chia)
- dvije žlice meda
- žlica kokosovog ulja
Sastojci za nadjev:
- četiri decilitra jogurta
- 2 žlice psyllium ljuskica
- žličica ekstrakta vanilije
- žlica javorovog sirupa ili smeđeg šećera
- voće po želji
Postupak:
Dobro pomiješaj sve sastojke za granolu. Pleh za pite obloži papirom za pečenje i utisni u njega granolu te stavi peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Peci 20 minuta pa pusti da se ohladi. Pomiješaj jogurt, psyllium ljuskice, aromu vanilije i šećer pa prelij po granoli i ostavi da se stisne (naime ljuskice će nabubiriti i dati gustoću jogurtu). Ukrasi tart voćem po želji te ostavi u hladnjaku da se ohladi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa