Enchilade s piletinom i sirom
Prerežite crveni luk, polovicu stavite sa strane, a polovicu usitnite. Rajčicama skinite kožicu, a chilli papričice prepolovite i odstranite im sjemenke. Sve skupa desetak minuta prepecite na grill-tavi, pa potom zajedno sa sokom koji su pustile rajčice i pilećim temeljcem prebacite u blender i usitnite (ako ga nemate, prebacite u prikladnu posudu i usitnite štapnim mikserom).
U međuvremenu, pripremite tortille za nadjevanje prema uputu na pakiranju i narežite pečenu piletinu, pa je pomiješajte s 2/3 usitnjenom mozarellom. Nadjev rasporedite po tortillama, dodajte po žličicu usitnjenog korijandra ili peršina pa ih zarolajte kao da su palačinke. Namastite lim i poredajte nadjevene tortille pa ih lagano premažite ili pokapajte s malo maslinovog ulja i stavite u zagrijanu pećnicu.
Pecite tortille oko 3 minute ili dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim ih prelijte umakom od rajčice i pospite s preostalom mozarellom i zapecite 5 minuta dok se sir ne rastopi. Poslužite uz nadrobljeni mladi sir i fetu te vrlo tanko narezan crveni luk.
Sastojci:
750 g pečene piletine
750 g svježih rajčica
250 g usitnjene mozzarelle
200 g izmrvljenog mladog sira
100 g izmrvljenog feta sira
8 tortilla
1 crveni luk
1 dL kokošjeg temeljca
vezica svježeg korijandra ili peršina
malo maslinovog ulja