Piletina na toskanski način
- 1 žlica maslinovog ulja
- 4 pileća prsa
- 3 češnja češnjaka, zgnječena
- 75 g sušene rajčice
- 1 žličica ružmarina
- 1 žlica paste od rajčice
- 60 ml bijelog vina (po želji)
- 300 ml vrhnja
- 100 ml pilećeg temeljca
- 50 g mladog špinata
Zagrij ulje u velikoj tavi i preprži piletinu s obje strane te izvadi na tanjur. Dodaj češnjak na ulje i kuhaj na laganoj vatri 1 minutu, pazeći da ne zagori. Dodaj sušene rajčice, ružmarin i pastu od rajčice te kuhaj uz miješanje otprilike 1 minutu. Ulij vino i ostavi da zavre te smanji vatru. Ulij vrhnje i pileći temeljac, zakuhaj, a zatim smanji vatru i kuhaj 5 minuta. U tavu vrati piletinu i kuhaj 14 minuta, a zatim izvadi piletinu na tanjure za posluživanje. Tavu vrati na vatru i dodaj špinat. Dodaj začine po želji i posluži s prilogom po želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa