Pljeskavice od piletine u Alfredo umaku
- 500 g mljevene piletine
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 50 g naribanog parmezana
- 2 žličice začina po želji
- 1 žlica maslinovog ulja
- 30 g maslaca
- 300 ml vrhnja
U zdjeli pomiješaj piletinu, češanj češnjaka i parmezan. Dobro začini solju i paprom, te dobro promiješaj i oblikuj osam pljeskavica. Zagrij ulje u velikoj tavi i pljeskavice peci 3 do 4 minute sa svake strane dok ne porumene. Izvadi i ostavi ih sa strane, tavu obriši te dodaj još malo ulja i maslac i kuhaj preostali češnjak jednu minutu dok ne omekša. Ulij vrhnje i prokuhaj. Smanji vatru i kuhaj 5 minuta dok se malo ne zgusne. Dodaj začine po želji i po potrebi dodaj sol i papar. Pljeskavice vrati u tavu i kuhaj ih u umaku 2-3 minute. Posluži s prilogom po želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa