Ukusna piletina na tri načina

Tri brza recepta s piletinom za dane kada ne znaš što pripremiti za ručak

Postoje dani kada jednostavno ne znamo što bismo mogli pripremiti za ručak, a ako je danas jedan od tih dana, isprobaj jedan od ovih ukusnih recepata s piletinom

piletina-recepti.jpg
Foto: Unsplash

Pljeskavice od piletine u Alfredo umaku

  • 500 g mljevene piletine
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 50 g naribanog parmezana
  • 2 žličice začina po želji
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 30 g maslaca
  • 300 ml vrhnja

U zdjeli pomiješaj piletinu, češanj češnjaka i parmezan. Dobro začini solju i paprom, te dobro promiješaj i oblikuj osam pljeskavica. Zagrij ulje u velikoj tavi i pljeskavice peci 3 do 4 minute sa svake strane dok ne porumene. Izvadi i ostavi ih sa strane, tavu obriši te dodaj još malo ulja i maslac i kuhaj preostali češnjak jednu minutu dok ne omekša. Ulij vrhnje i prokuhaj. Smanji vatru i kuhaj 5 minuta dok se malo ne zgusne. Dodaj začine po želji i po potrebi dodaj sol i papar. Pljeskavice vrati u tavu i kuhaj ih u umaku 2-3 minute. Posluži s prilogom po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Unsplash
2/4