Teriyaki piletina
- 600 g pilećih prsa narezanih na kockice
- 1 žlica maslinovog ulja
- 60 ml soja sosa
- 30 ml vode
- 2 žlice meda
- 1.5 žlica smeđeg šećera
- 1 žlica rižinog octa
- 0.5 žličice sezamovog ulja
- 2 žličice oguljenog i mljevenog svježeg đumbira
- 2 žličice nasjeckanog svježeg češnjaka
- 2 žličice kukuruznog škroba
- sjemenke sezama i nasjeckani mladi luk, za posluživanje (po želji)
Zagrij maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj piletinu i pusti da se zapeče oko 3 do 4 minute, zatim okreni i nastavi peći. Dok se piletina peče, u maloj posudi pomiješaj sojin umak, vodu, med, smeđi šećer, rižin ocat, sezamovo ulje, đumbir, češnjak i kukuruzni škrob. Pomiješaj umak s kuhanom piletinom i nastavi kuhati i miješati dok se umak ne zgusne, otprilike 30 do 60 sekundi. Posluži toplo, ukrašeno zelenim lukom i sjemenkama sezama po želji i kao prilog napravi rižu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa