Ukusna piletina na tri načina

Tri brza recepta s piletinom za dane kada ne znaš što pripremiti za ručak

Postoje dani kada jednostavno ne znamo što bismo mogli pripremiti za ručak, a ako je danas jedan od tih dana, isprobaj jedan od ovih ukusnih recepata s piletinom

piletina-recepti.jpg
Foto: Unsplash

Teriyaki piletina

  • 600 g pilećih prsa narezanih na kockice
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 60 ml soja sosa
  • 30 ml vode
  • 2 žlice meda
  • 1.5 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica rižinog octa
  • 0.5 žličice sezamovog ulja
  • 2 žličice oguljenog i mljevenog svježeg đumbira
  • 2 žličice nasjeckanog svježeg češnjaka
  • 2 žličice kukuruznog škroba
  • sjemenke sezama i nasjeckani mladi luk, za posluživanje (po želji)

Zagrij maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj piletinu i pusti da se zapeče oko 3 do 4 minute, zatim okreni i nastavi peći. Dok se piletina peče, u maloj posudi pomiješaj sojin umak, vodu, med, smeđi šećer, rižin ocat, sezamovo ulje, đumbir, češnjak i kukuruzni škrob. Pomiješaj umak s kuhanom piletinom i nastavi kuhati i miješati dok se umak ne zgusne, otprilike 30 do 60 sekundi. Posluži toplo, ukrašeno zelenim lukom i sjemenkama sezama po želji i kao prilog napravi rižu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Unsplash
4/4