Gastro
Gastro

Brz i jednostavan recept za juhu od piletine i špinata

Brz i jednostavan recept za juhu od piletine i špinata
Do zdrave i ukusne juhe u samo nekoliko koraka

Zima je savršeno vrijeme za uživanje u finim, toplim juhama, a jedna od najpoznatijih takvih je juha od piletine i špinataZasitna, kremasta i ukusna, ova je juha kao stvorena za zimske dane, a zahvaljujući svom glavnom sastojku, špinatu, vrlo je zdrava.  Listovi špinata bogati su vitaminom K, vlaknima, željezom, kalcijem i magnezijem - svim ključnim sastojcima koji pridonose zdravlju kostiju, kose, kože, ali i pomažu u smanjenju krvnog tlaka.  Sada se i ti možeš okušati u kuhanju ove juhe, a mi ti donosimo jednostavan recept

Juha od piletine i špinata

Sastojci:

pileća prsa bez kostiju, narezana na male komade

listovi špinata (za 1 šalicu pirea)

litra pilećeg temeljca

20 g maslaca

1 češanj češnjak

1 đumbir

1 luk srednje veličine

2 žlice brašna

1 čajna žličica garam masala praha

sok 1/4 limuna

sol i papar

(Foto: Pexels)

Postupak:

U zdjeli zagrij maslac i dodaj nasjeckani đumbir i češnjak. Zatim dodaj luk narezan na četiri dijela i kuhaj dvije-tri minute, dok luk ne dobije zlatno-smeđu boju. 

Kada je smjesa od luka gotova, dodaj brašno i kuhaj dvije minute. Nakon dvije minute dodaj pileći temeljac i pileća prsa. Pusti da zavre.

Listove špinata prokuhaj u vodi i stavi u blender kako bi napravila pire od špinata

Kada je juha zakuhala, dodaj malo soli, papra i garam masala praha i sve dobro promiješaj. Zatim dodaj pire od špinata i kuhaj 10-12 minuta.

Dodaj limunov sok i dobro promiješaj. Kada je gotova, juhu serviraj vruću i posipaj ju s malo papra. 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx