

Zima je savršeno vrijeme za uživanje u finim, toplim juhama, a jedna od najpoznatijih takvih je juha od piletine i špinata. Zasitna, kremasta i ukusna, ova je juha kao stvorena za zimske dane, a zahvaljujući svom glavnom sastojku, špinatu, vrlo je zdrava.
Juha od piletine i špinata
pileća prsa bez kostiju, narezana na male komade
listovi špinata (za 1 šalicu pirea)
litra pilećeg temeljca
20 g maslaca
1 češanj češnjak
1 đumbir
1 luk srednje veličine
2 žlice brašna
1 čajna žličica garam masala praha
sok 1/4 limuna
sol i papar
(Foto: Pexels)
U zdjeli zagrij maslac i dodaj nasjeckani đumbir i češnjak. Zatim dodaj luk narezan na četiri dijela i kuhaj dvije-tri minute, dok luk ne dobije zlatno-smeđu boju.
Kada je smjesa od luka gotova, dodaj brašno i kuhaj dvije minute. Nakon dvije minute dodaj pileći temeljac i pileća prsa. Pusti da zavre.
Listove špinata prokuhaj u vodi i stavi u blender kako bi napravila pire od špinata.
Kada je juha zakuhala, dodaj malo soli, papra i garam masala praha i sve dobro promiješaj. Zatim dodaj pire od špinata i kuhaj 10-12 minuta.
Dodaj limunov sok i dobro promiješaj. Kada je gotova, juhu serviraj vruću i posipaj ju s malo papra.