Uz Mladu frankovku i Mladu graševinu, Feravino je tradicionalno obilježilo Martinje. Slavilo se na dva mjesta – u središtu Zagreba i Starom podrumu u Feričancima.
„Martinje je idealna prigoda da se zahvalimo našim partnerima, distributerima, novinarima i kupcima na vjernosti. Veseli nas što možemo najaviti izvrsna vina i u 2019. i punjenje novih butelja naših iznimno traženih pjenušaca – Grasecca i Francesce čiju smo premijeru imali ove godine“, istaknuo je Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u sklopu koje posluje Feravino.
Uz slavonske specijalitete i neizostavne tamburaše u Feričancima se slavilo od ranih jutarnjih sati, a tom prigodom stari podrum Feravina bio je otvoren za sve vinoljupce. Martinje nije bilo jedini razlog slavlja. U prošlom tjednu brala se graševina za izbornu berbu u vinogradu Makloševac, posađenom 1989.
„Vremenski uvjeti su bili idealni. Grožđe je iznimne kvalitete, suha i vrlo topla jesen te izrazito visoke temperature koje se ne pamte za ovaj dio godine, podarili su nam predivnu sirovinu s obećavajućim potencijalom. Očekujemo visok slador i naravno odličan mošt, kao i vrhunsko predikatno vino. Feravino već tradicionalno proizvodi predikatna vina svih kategorija“, kaže Ivan Maričić, predsjednik Uprave Osilovca, te dodaje kako su u vinariji osobito ponosni na ledenu Frankovku 2016. proizvedenu u limitiranoj seriji. Riječ o prvom takvom vinu u Hrvatskoj i regiji.