Bogata i atipična jela od krumpira kao stvorena za dane u karanteni: Zagrijat će i dušu i tijelo

Krumpir je jednostavna i osnovna namirnica koja se može dugo skladištiti, a nutritivno je bogata i zasitna. Stoga je za doba života u karanteni i straha od izlaženja idealna za pripremu okrepljujućih jela

Bogata i atipična jela od krumpira kao stvorena za dane u karanteni: Zagrijat će i dušu i tijelo

Punjeni krumpir

Priprema: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 8 krumpira srednje veličine
  • 2 češnja češnjaka
  • 1-2 žlice kiselog vrhnja
  • 50 g gorgonzole
  • 100 g mozzarelle
  • 1 žličica chilija
  • 200 g svježe paprike
  • 150 g svježe rajčice
  • 2-3 žlice ulja
  • Krumpir u ljusci operi i posuši kuhinjskim papirom, a zatim ga stavi na kalup obložen aluminijskom folijom i zapeci u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Peci ga oko 1 sat, tj. dok ne omekša, a zatim ga do pola oguli.
  • Oguljeni dio krumpita izdubi tako da dobiješ male lađice, a izdubljene komadiće krumpira usitni, dodaj im protisnuti češnjak, vrhnje, naribane sireve ili vrhnje po želji te trunčicu chilija.
  • Svježu papriku i rajčicu očisti od sjemenki, nareži na kockice, popeci na ulju i dodaj mješavini s krumpirom.
5/6