Punjeni krumpir
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 8 krumpira srednje veličine
- 2 češnja češnjaka
- 1-2 žlice kiselog vrhnja
- 50 g gorgonzole
- 100 g mozzarelle
- 1 žličica chilija
- 200 g svježe paprike
- 150 g svježe rajčice
- 2-3 žlice ulja
- Krumpir u ljusci operi i posuši kuhinjskim papirom, a zatim ga stavi na kalup obložen aluminijskom folijom i zapeci u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Peci ga oko 1 sat, tj. dok ne omekša, a zatim ga do pola oguli.
- Oguljeni dio krumpita izdubi tako da dobiješ male lađice, a izdubljene komadiće krumpira usitni, dodaj im protisnuti češnjak, vrhnje, naribane sireve ili vrhnje po želji te trunčicu chilija.
- Svježu papriku i rajčicu očisti od sjemenki, nareži na kockice, popeci na ulju i dodaj mješavini s krumpirom.