Bogata i atipična jela od krumpira kao stvorena za dane u karanteni: Zagrijat će i dušu i tijelo

Krumpir je jednostavna i osnovna namirnica koja se može dugo skladištiti, a nutritivno je bogata i zasitna. Stoga je za doba života u karanteni i straha od izlaženja idealna za pripremu okrepljujućih jela

Bogata i atipična jela od krumpira kao stvorena za dane u karanteni: Zagrijat će i dušu i tijelo

Salata od krumpira i kobasica

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 500 g krumpira
  • 200 g mladog boba
  • 4 mlada luka
  • 8 rotkvica
  • sol
  • crni papar
  • 50 ml ulja
  • 2-3 žlice octa
  • 1 žlica nasjeckanog kopra
  • 200 g kobasice
  • 1 žličica senfa
  • Krumpir skuhaj u ljusci, a zatim oguli i nareži na kockice ili kolutiće. Skuhaj i bob te ga ocijedi, a kad se malo ohladi odstrani mu ljuskice. Krumpir stavi u zdjelu, dodaj mu narezni luk, rotkvice i bob, posoli, popapri i začini te sve dobro promiješaj.
  • Kobasicu nareži na tanje šnite ili tanke trakice i pomiješaj u salatu te sve dobro rashladi prije posluživanja.
4/6