Bogata i atipična jela od krumpira kao stvorena za dane u karanteni: Zagrijat će i dušu i tijelo

Krumpir je jednostavna i osnovna namirnica koja se može dugo skladištiti, a nutritivno je bogata i zasitna. Stoga je za doba života u karanteni i straha od izlaženja idealna za pripremu okrepljujućih jela

Bogata i atipična jela od krumpira kao stvorena za dane u karanteni: Zagrijat će i dušu i tijelo

Popečci od krumpira

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 500 g mladog krumpira
  • 6 žlica maslinova ulja
  • Sol
  • Papar
  • Začini po želji
  • Krumpir operi i u ljusci ga kuhaj u posoljenoj vodi 20-ak minuta. Zatim ga ocijedi i ostavi u cjedilu neko vrijeme da se ohladi.
  • Kada se ohladi, grubo ga nareži, dodaj mu začine, 2 žlice maslinovog ulja i promiješaj.
  • Rukom oblikuj popečke i stavi ih na nauljenu zagrijanu tavu. Peci popečke do rumene boje.
6/6