Bogata i atipična jela od krumpira kao stvorena za dane u karanteni: Zagrijat će i dušu i tijelo

Krumpir je jednostavna i osnovna namirnica koja se može dugo skladištiti, a nutritivno je bogata i zasitna. Stoga je za doba života u karanteni i straha od izlaženja idealna za pripremu okrepljujućih jela

Bogata i atipična jela od krumpira kao stvorena za dane u karanteni: Zagrijat će i dušu i tijelo

Pastirska pita

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 100 g luka
  • 125 g mrkve
  • 140 g korijena celera
  • 40 ml ulja
  • 650 g mljevene janjetine
  • 1 žlica Worcestershire umaka
  • 1 žlica koncentrata od rajčice P
  • 500 ml vode
  • 1 kg krumpira
  • 100 g maslaca
  • 175 ml mlijeka
  • sol
  • crni papar mljeveni
  • Vegeta po želji
  • Sitno nareži luk, a mrkvu i celer nareži na tanke prutiće te ih sve zajedno pirjaj oko pet minuta na dobro zagrijanoj tavici. Zatim dodaj mljevenu janjetinu i pirjaj miješajući oko 8 minuta nakon čega dodaj Worcestershire umak, koncentrat rajčice i 1 žlicu Vegete. Neka se sve lijepo spoji pa zalij vodom te kuhaj na srednjoj vatri oko 30 minuta dok tekućina gotovo potpuno ne ispari i umak postane gust.
  • Nareži krumpir na kockice i skuhaj ga u slanoj vodi, nakon čega ga ocijedi i s dodatkom maslaca i mlijeka pretvori u kremasti pire.
  • U namašćenu posudu za pečenje prvo stavi pripremljenu janjetinu, a po njoj rasporedi pire od krumpira. Preostali maslac rastopi i njime premaži pire te sve stavi peći u pećnicu na 200 stupnjeva oko 35 minuta.
3/6