Pastirska pita
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 100 g luka
- 125 g mrkve
- 140 g korijena celera
- 40 ml ulja
- 650 g mljevene janjetine
- 1 žlica Worcestershire umaka
- 1 žlica koncentrata od rajčice P
- 500 ml vode
- 1 kg krumpira
- 100 g maslaca
- 175 ml mlijeka
- sol
- crni papar mljeveni
- Vegeta po želji
- Sitno nareži luk, a mrkvu i celer nareži na tanke prutiće te ih sve zajedno pirjaj oko pet minuta na dobro zagrijanoj tavici. Zatim dodaj mljevenu janjetinu i pirjaj miješajući oko 8 minuta nakon čega dodaj Worcestershire umak, koncentrat rajčice i 1 žlicu Vegete. Neka se sve lijepo spoji pa zalij vodom te kuhaj na srednjoj vatri oko 30 minuta dok tekućina gotovo potpuno ne ispari i umak postane gust.
- Nareži krumpir na kockice i skuhaj ga u slanoj vodi, nakon čega ga ocijedi i s dodatkom maslaca i mlijeka pretvori u kremasti pire.
- U namašćenu posudu za pečenje prvo stavi pripremljenu janjetinu, a po njoj rasporedi pire od krumpira. Preostali maslac rastopi i njime premaži pire te sve stavi peći u pećnicu na 200 stupnjeva oko 35 minuta.