Juha od krumpira
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 700 g krumpira
- 20 g maslaca
- 50 g suhe slanine
- 50 g luka
- 2 češnja češnjaka
- 200 ml kiselog vrhnja
- 1 žlica Vegete
- suhi mažuran
- lovor
- peršin
- crni papar mljeveni
- slatka paprika mljevena
- Krumpir oguli i nareži na kocke pri čemu obrati pažnju da kockice budu podjednake veličine. Na maslacu popeci luk, dodaj nasjeckanu slaninu i krumpir. Posudu makni s vatre, dodaj crvenu papriku i zalij s 1, 2 l vode i nastavi kuhati.
- Zatim dodaj Vegetu, lovor, mažuran, protisnuti češnjak i papar te sve zajedno kuhaj na laganoj vatri dok krumpir ne omekša. Kada je krumpir kuhan, izvadi žlicom lovorove listove i sa štapnim mikserom zblendaj juhu. Na kraju po želji u juhu dodaj kiselo vrhnje i sve na kratko prokuhaj. Netom prije posluživanja posipaj juhu nasjeckanim peršinom.