Torta od mrkve
Fila
Postupak:
Pjenasto umutiti jaja šećer i vanilin-šećer. Dodati ulje brašno, prašak za pecivo i cimet – još malo izmiksati. Nakon toga dodati naribanu mrkvu – na ribež krupniji, i umiješati ju jednolično. Nauljiti kalupe i posuti malo s brašnom, višak brašna istresti u sudoper. Tijesto podijeliti u 2 kalupa ( malo po malo u jedan pa u drugi da bude jednako podijeljeno).
U ugrijanu pećnicu na 180 25-30 min, ovisno o kalupu. Dok je tijesto u pećnici, napraviti filu – otopiti čokoladu na pari i pustiti da se ohladi, krem-sir i naribanu koricu naranče izraditi pjenjačom da bude kremasto (ali ne previše mutiti) i u sir na kraju dodati ohlađenu čokoladu i dobro promiješati.
Potpuno ohlađeni biskvit (ako nije potpuno hladan, topit će se fila, ako treba, hladiti i u frižideru), na tanjur za serviranje namazati filu sa svih strana, na veći biskvit namazan filom staviti i gornji kat, tj. manji biskvit (ako se ne da prenijeti biskvit - izrezati ga na pola ili četvrtine i dio po dio prenositi). Namazati i taj biskvit filom sa svih strana i izravnati sve zajedno
Foto: Shutterstock
Sastojci:
Tijesto
- 4 jaja
- 3 dcl šećera
- 2 vanilin-šećera (ili malo vanilije)
- 2 dcl ulja
- 4 dcl brašna
- 2 praška za pecivo
- 1 mala žl cimeta
- 800 g mrkve naribane
- 800 g krem-sira
- 400 g bijele čokolade
- ribana korica 1 naranče