Mednjaci
Postupak:
Med, maslac i vodu zajedno u posudi rastopiti do točke vrenja, zatim maknuti s vatre i ohladiti. U rashlađenu ( mlaku ) smjesu dodati šećer u prahu i jaje.
Suhe sastojke (brašno, vanilin-šećer, koricu limuna, sodu i cimet ) staviti u drugu posudu. Ohlađenu tekuću smjesu zatim dodajte u posudu sa suhim sastojcima, dobro pomiješajte i stavite u hladnjak ( najbolje preko noć ).
Smjesu razvaljati valjkom i pomoću rezača izrezati oblike po želji.
Peći na 180 * 3 minute, i zatim još 3 minute na 160*
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock?
Sastojci:
- 150 g meda
- 80 g maslaca
- 100 ml vode
- 200 g šećera u prahu
- jaje
- 500 g glatkog brašna
- 10 g vanilin šećera
- pola korice limuna
- 8 g sode bikarbone
- 1 mala žličica cimeta ( ili mješavina začina )