Blagdani nam stižu, a mi imamo recepte za 5 jednostavnih kolača

Blagdani su blizu, a s njima i božićno izdanje RTL-ova kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' koje gledatelji mogu očekivati uskoro na RTL-u!

Blagdani nam stižu, a mi imamo recepte za 5 jednostavnih kolača

Panna cotta s kremom od šumskog voće i karameliziranim bademima


Postupak:

U vrhnje za kuhanje dodamo šećer i uzduž prerezane mahune vanilije. Želatinu namočimo u hladnoj vodi desetak minuta. Dobro rukama ocijedimo. Vrhnje za kuhanje s vanilijom i šećerom kuhamo na srednjoj vatri oko 15 minuta, mahune izvadimo van, dodamo namočenu želatinu i miješamo da se otopi. Panna cottu ulijemo u čašice i stavimo da se hladi. Kod serviranja umočimo čašice kratko u vrelu vodu prije izvrtanja da se panna cotta otpusti od stijenki.

Za umak od šumskog voća pomiješamo sve sastojke osim 100 g voća koje ostavimo sa strane. Sve sastojke prokuhamo i usitnimo štapnim mikserom. Procijedimo kroz fino sito i dodamo preostalih 100 g voća, ohladimo.

Karamelizirani bademi

Listiće badema pržimo na tavi, pazimo da ne izgore, već  samo posmeđe, smanjimo vatru i dodamo šećer u prahu, čekamo da se šećer otopi i lagano karamelizira, dobro promiješamo te izlijemo  na papir da se ohladi.

Serviramo tako da panna cottu izvrnemo, prelijemo umakom i pospemo karameliziranim bademima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 800 ml vrhnja za kuhanje
  • dva štapića vanilije
  • 95 g šećera
  • jedan vanilin-šećer
  • 6 listića želatine


Za umak:

  • limun
  • 300 g šumskog voća
  • 70 g šećera
  • 100 ml crvenog vina
  • 100 ml vode
  • jedna ravna žličica gustina


Za karamelizirane bademe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 grama šećera u prahu
  • 50 g listići badema
5/6