Bile smo na prvoj gastro radionici kroz 5 osjetila 'TravelCookClub'

Kolegica i ja smo odlučile vidjeti snalazimo li se dovoljno dobro u nepoznatoj kuhinji, baš kao i u poprilično nepoznatom jelovniku

Bile smo na prvoj gastro radionici kroz 5 osjetila 'TravelCookClub'

Volim kuhati i eksperimentirati u kuhinji, a putovanja obožavam - iako budimo realni - za njih zapravo nikad nemam dosta novaca. Stoga kada sam bila pozvana na prvu gastro radionicu kroz 5 osjetila posvećenoj Francuskoj, nisam ni trenutka dvojila i odmah odlučila da kolegica i ja jednostavno moramo ići na to. 

Osim što ćemo 'zasukati' rukave i kuhati, upoznat ćemo nove ljude. Zvučalo je odlično. 

Image


(FOTO: Goran Horvatinec)

I ne, nismo pogriješile. Moram priznati da nam je gotovo pet sati druženja proletjelo u trenu i izgledalo kao da je prošlo tek sat vremena. 

Osim što smo upoznale mnoge drage žene (polaznice su uglavnom bile djevojke i žene, osim našeg snimatelja i kolege Josipa), saznale smo svašta o Francuskoj i uživale u okusima poput avokada s kozicama ili pak quichea s lososom i šparogama

Image
Image



Čim smo došle na Zagrebački Velesajam u prostor Enzite, dočekale su nas osnivačice 'TravelCookCluba' Rujana Lukač i Ivana Perić Rabhi. Domaćice večeri učinile su sve da se ugodno osjećamo i upoznale nas s ostalim polaznicama. 

Ubrzo su nas podijelile u grupe, ovisno o tome hoćemo li kuhati predjelo, glavno jelo ili desert. Mi smo završile u grupi koja je radila glavno jelo - tri različita francuska quichea s lososom. 



Mislim da smo se dobro snašle iako prvi quiche nismo stavile na namašćenu posudu, no svejedno je odlično ispao.

S nama u grupi je bila i Danijela Dvornik koja nam je pokazala zavidno kulinarsko umijeće, ali i odlično nas zabavila. 

Rujana i Ivana otkrile su kako je za njihov zanimljiv projekt zaslužna ljubav. Naime, upoznali su njihovi sinovi još u vrtiću i počele su se družiti. 

Image


(FOTO: Goran Horvatinec)

"Iz prijateljstva se rodila poslovna ideja tako da su Lenard i Nicolas zaslužni za pozitivnu energiju od samog početka. Bilo je samo pitanje vremena kada će moja ljubav prema putovanju i Ivanina prema kuhanju postati dobra ideja za zajednički biznis. Bila je to poslovna ljubav na prvi pogled", rekla je Rujana. 

Kako nam je bilo na radionici te što još planiraju Rujana i Ivana, pogledajte u prilogu

Moram priznati da sam već ovaj tjedan razmišljala što mi sve treba da napravim francuski quiche s lososom i mladim špinatom kod kuće.