Medenjaci sa začinom
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 120 g maslaca
- 160 g meda
- 350 g glatkog brašna
- 100 g šećera u prahu
- 20 g začina (cimet, đumbir, muškatni oraščić, klinčić, anis, burbon vanilija)
- 5 g praška za pecivo
- 1 jaje
Postupak:
- Na laganoj vatri otopi maslac i med, miješajući cijelo vrijeme. Dovoljno je da se samo otope i zagriju, ne trebaju zakuhati.
- U veću posudu dodaj brašno, šećer i prašak za pecivo pa dodaj i začine. Sve promiješaj, a zatim dodaj jaje, otopljeni maslac i med.
- Umijesi tijesto mikserom ili kuhačom i dodaj još malo brašna, po potrebi. Tijesto mijesi dok ne dobiješ glatku i mekanu smjesu, a zatim ga stavi u frižider na hlađenje barem dva do tri sata.
- Kada se tijesto ohladilo, razvaljaj ga na pobrašnjenoj podlozi i kalupima izreži željene oblike. Peci na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici oko 8 minuta.
- Ohlađene medenjake ukrasi po želji.