Klasični medenjaci
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 350 g oštrog brašna
- 2-3 žlice cvjetnog meda
- 1 žličica cimeta
- 100 g oraha ili badema
- 2 žlice ruma
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 150 g maslaca
- ¼ vrećice praška za pecivo
- limunova korica
- bjelanjak
Postupak:
- Prašak za pecivo ravnomjerno dodaj brašnu, pa zajedno s maslacem narezanim na listiće dobro izmrvi.
- Dodaj šećer, jaja, rum, mljevene orahe, cimet, med, naribanu limunovu koricu i sve dobro izradi.
- Tijesto mora odstajati na hladnome mjestu najmanje 1 sat, a zatim oblikuj veće valjke koje ćeš izrezati na ravnomjerne komade veličine oraha.
- Oblikuj kuglice, složi ih na namašćeni lim, malo spljošti, premaži bjelanjkom i ukrasi polovicom badema ili oraha. Peci na temperaturi od 220 stupnjeva oko 15 minuta.