Najljepši mirisi

Bez medenjaka ne možemo zamisliti Božić, a evo tri jednostavna recepta

Omiljeni nam blagdanski kolačići ukusni su koliko su jednostavni za napraviti

ksenia-yakovleva-rPPAFO1Acr8-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Klasični medenjaci

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sastojci:

  • 350 g oštrog brašna 
  • 2-3 žlice cvjetnog meda
  • 1 žličica cimeta 
  • 100 g oraha ili badema
  • 2 žlice ruma
  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • 150 g maslaca
  • ¼ vrećice praška za pecivo
  • limunova korica
  • bjelanjak

Postupak:

  1. Prašak za pecivo ravnomjerno dodaj brašnu, pa zajedno s maslacem narezanim na listiće dobro izmrvi.
  2. Dodaj šećer, jaja, rum, mljevene orahe, cimet, med, naribanu limunovu koricu i sve dobro izradi.
  3. Tijesto mora odstajati na hladnome mjestu najmanje 1 sat, a zatim oblikuj veće valjke koje ćeš izrezati na ravnomjerne komade veličine oraha.
  4. Oblikuj kuglice, složi ih na namašćeni lim, malo spljošti, premaži bjelanjkom i ukrasi polovicom badema ili oraha. Peci na temperaturi od 220 stupnjeva oko 15 minuta.
2/4