Najljepši mirisi

Bez medenjaka ne možemo zamisliti Božić, a evo tri jednostavna recepta

Omiljeni nam blagdanski kolačići ukusni su koliko su jednostavni za napraviti

ksenia-yakovleva-rPPAFO1Acr8-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Medeni keksići

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 100 g pšeničnog integralnog brašna
  • 100 g pirovog brašna
  • 1 jaje
  • 100 g maslaca
  • korica limuna
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice kokosovog šećera
  • 1/2 vrećice praška za pecivo,
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 žličice đumbira u prahu

Postupak:

  1. U zdjeli mikserom pomiješaj maslac, jaje i med. Dodaj dio brašna, prašak za pecivo, cimet, đumbir, kokosov šećer, naribanu koricu limuna i sve skupa pomiješaj.
  2. Zatim dodaj ostatak brašna i miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
  3. Nakon što si napravila smjesu, razvaljaj tijesto i kalupima izreži željene oblike, poredaj ih na pleh obložen papirom za pečenje i stavi da se peče, na 180 stupnjeva 10-15 minuta. Nakon pečenja možeš ih ukrasiti po želji.
4/4