Babilaž: Moji omiljeni recepti za svaki trenutak!

Podijelite s nama i svoju najomiljeniju hranu i recepte

Babilaž: Moji omiljeni recepti za svaki trenutak!

Uskršnji francuski krumpir

Image



Sastojci:
1 kg krumpira, skuhan u kori pa oguljen i narezan na ploške
4 jaja, kuhana, oguljena i narezana na ploške
2 kuhane kobase (domaće)
200-250 g kuhane šunke ili bunceka
1 velika glavica crvenog luka, sitno nasjeckan
ulje za prženje
250 ml vrhnja za kuhanje
malo mlijeka
1 jaje

Zašto je ovo "uskršnji" francuski krumpir? Zbog toga što sam nakon jednog Uskrsa otkrila kako kuhana šunkica divno paše u njega. Znam da su mnogi od vas to vjerojatno već i prije dodavali, no ja sam ga uvijek radila isključivo s kobasama. Drugačije u ovom receptu je i što u njega ide poprženi luk - na kojem obično popržim i tu šunku. Upravo prženi luk daje poseban "šmek" ovoj jelu!

Dakle u namašćenu vatrostalnu posudu slaže se prvo sloj krumpira (malo posoliti ako kobase i šunka nisu jako slani), pa red kobasa, red prženog luka i šunke, red jaja te na kraju ponovo red krumpira. Slojeve preliti mješavinom jaja, vrhnja i mlijeka. Staviti peći na 200 stupnjeva u zagrijanu pećnicu. Pecite dok se krumpir ne zarumeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
8/10