Babilaž: Moji omiljeni recepti za svaki trenutak!

Podijelite s nama i svoju najomiljeniju hranu i recepte

Babilaž: Moji omiljeni recepti za svaki trenutak!

Krumpir kao na kotlovinu (a.k.a.Kalapajsani krumpir s povrćem)

Image



Sastojci:
malo ulja
krumpir
luk, nasjeckan
mrkva, nasjeckana na kolutiće
paprika, nasjeckana
rajčica, oguljena i nasjeckana
bijelo vino
sol i papar

Kao što vidite ovdje nema nekih posebnih količina zbog toga što se to zapravo i radi odokativno - i ne možete pogriješiti. Nekakvo generalno pravilo je koliko svog ostalog povrća toliko i krumpira. Krumpir se oguli, nareže na ploške i stavi kuhati u posoljenu vodu. Za to vrijeme se na ulju (svejedno koje ulje, a najbolje je ako ste u tom ulju prethodno popržili meso - kotlete, piletinu... ) poprži luk, pa mu se dodaju mrkva i paprike. Nakon što povrće malo omekša dodaje se rajčica (možete kupiti i već nasjeckane pelate u konzervi ili nešto slično) te nakon toga zalije s malo vina (bolje je bijelo, no neće škoditi niti crno ako nemate bijeloga). Ostavite da se krčka i da vino ispari te začinite solju i paprom po želji. Kad se krumpir skuha, ocijedite ga i umiješajte u ostalo povrće (po želji, ako želite da bude saftnije možete dodati i malo vode u kojoj se kuhao krumpir).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovdje na slici ovakav krumpir je poslužen s mariniranom piletinom (prije pečenja sam je namazala solju, limunovim sokom, mediteranskim začinima i senfom) i miješanom zelenom salatom.

4/10