Babilaž: Moje omiljene krepke juhe za hladnije dane

Tako su ukusne i prava hrana za dušu i tijelo koja će vas zagrijati u jesenskim i zimskim danima

Babilaž: Moje omiljene krepke juhe za hladnije dane

Krepka pileća juhica

Image



Sastojci:
2 žlice ulja, suncokretovo ili maslinovo
1 luk
2 mrkve, srednje veličine
1 korijen peršina, srednje veličine
1 manji poriluk
1 stabljika celera
500 g miješanog smrznutog povrća (grašak, cvjetača, mahune, brokula...)
500 g piletine (po želji dodajte koje god dijelove volite, nasjeckane ili u komadu)
1 žlica Vegete
sol i papar po ukusu
Za "noklice"
1 jaje
i brašna po potrebi (2-3 žlice)

Priprema:
Na ulju popržite piletinu, pa dodajte svo povrće, zalijte vodom i dodajte Vegetu i malo soli. Juhu kuhajte 20 – 25 minuta. Na kraju u juhu ukuhajte noklice, napravljene od jaja i brašna. Smjesa mora biti srednje gusta – toliko da se da vaditi žličicom. Noklice kuhajte još nekih 5 minuta. Na kraju juhu začinite solju i paprom po ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/7