Babilaž: Moje omiljene krepke juhe za hladnije dane

Tako su ukusne i prava hrana za dušu i tijelo koja će vas zagrijati u jesenskim i zimskim danima

Babilaž: Moje omiljene krepke juhe za hladnije dane

Juha od muškatne tikve

Image



Sastojci:
1 manja muškatna (butternut) tikva, oguljena, očišćena i narezana na kockice
3 žlice otopljenog maslaca
1 sitno nasjeckani crveni luk, veći
1 bijeli krumpir srednje veličine, oguljen i nariban
4 šalice pilećeg temeljca
sol i papar po ukusu
na vrh žličice malo muškatnog oraščića
Po želji – 1 žličica svježe naribanog đumbira
Po želji – vrhnje za kuhanje

Priprema:
Na maslacu popržite luk, pa dodajte tikvu i kratko propirajte. Tikvu možete i ispeći u pećnici prije kuhanja, tada će juha biti slađa. Dodajte krumpir i pileći temeljac – te po potrebi vode tek toliko da prekrije povrće. Kuhajte 20- ak minuta dok povrće ne omekša. Zatim skinite s vatre i propasirajte štapnim blenderom. Dodajte po ukusu soli, papra te malo muškatnog oraščića. Po želji možete dodati žličicu sitno naribanog đumbira - dat će poseban tek. A poslužiti možete i s malo vrhnja za kuhanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/7