Babilaž: Moje omiljene krepke juhe za hladnije dane

Tako su ukusne i prava hrana za dušu i tijelo koja će vas zagrijati u jesenskim i zimskim danima

Babilaž: Moje omiljene krepke juhe za hladnije dane

Najfinija juha od rajčice

Image



Sastojci:
4 žlice rastopljenog maslaca (ili ekstra djevičanskog maslinovog ulja)
1 sitno nasjeckani crveni luk srednje veličine
1 limenka (400 g) nasjeckane rajčice
500 g pasirane rajčice
1-2 žlice šećera (ili po potrebi još)
500 mL vode
500 ml pilećeg ili biljnog temeljca (ili Vegeta)
200 mL vrhnja za kuhanje
1 žlica svježeg bosiljka, sitno nasjeckanog (ili pola žličice suhog)
1 i pol žlica peršina, sitno nasjeckanog
sol i papar po želji
po želji – 1.5 dcl sherryja

Priprema:
Na maslacu popržite luk, neka blago porumeni. Nakon toga dodajte sjeckanu rajčicu, pomiješajte, pa dodajte i pasiranu rajčicu. Umiješajte i šećer. Dodajemo ga kako bismo smanjili kiselinu rajčice, pa dodajte po ukusu, kako vam više paše. Neke rajčice su kiselije od drugih pa radije krenite s malo šećera i postepeno dodajte istovremeno kušajući. Dodajte vodu i pileći temeljac, te soli po želji. Kuhajte 20 - 25 minuta.  Na kraju dodajte svježe mljeveni crni papar, sherry, vrhnje, bosiljak i peršin te dobro promiješajte.  Sherry je u receptu opcionalan, no zaista daje predivan ukus ovoj juhi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/7